• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

“1. Fırat Şiir Akşamları”

“1. Fırat Şiir Akşamları”
Adıyaman Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Adıyaman Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “1. Fırat Şiir Akşamları” Şiir Şöleni, birçok şairi Adıyamanlılarla buluşturdu.

Adıyaman Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Adıyaman Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri “1. Fırat Şiir Akşamları” Şiir Şöleni, birçok şairi Adıyamanlılarla buluşturdu.
Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen Şiir Şölenine Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Genel Başkanı Mehmet Doğan, Milli eğitim Müdürü Seyfi Özkan, MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, Türkiye Yazarlar Birliği Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, ülkenin dört bir yanından şairler ve Adıyamanlı şiir severler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Yazarlar Birliği Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, kültürel etkinliklere verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’ya teşekkür ederek, “Kültür, sanat ve edebiyat alanında yapılan her etkinlik, o ilin tanıtılmasına, o ilde yaşayanların sanat ve edebiyat zevkinin gelişmesine katkı sağlar. Medeniyet kavramının inşasında güçlü bir yeri olan edebiyat ve şiirin önemi elbette tartışılamaz. Türkiye Yazarlar Birliği Adıyaman Şubesi ile Adıyaman Belediyemiz işbirliğinde başlattığımız bu proje ile ilimizin tanıtımına, edebiyat ve şiir zevkinin gelişmesine, Türk edebiyatına yeni şiir, şair ve yazarların kazandırılması amaçlanmıştır. Genç şairleri yeni eserler üretmeye teşvik etmek, Türk şiirinin ak saçlı kartalı Bahattin Karakoç üstadımızın deyimiyle şiiri ayağa kaldırmak ve isim yapmış şairleri bir araya toplamak amacıyla ‘Fırat Şiir Akşamları’ ve şiir yarışmasını düzenlememiz gerektiğine karar verdik. Türkiye genelinde yarışmamıza 126 şiir ile katılım gerçekleştirildi. Jüri üyelerimizin titiz değerlendirmeleri sonucu dereceye giren şiirler ve şairler bugün bu programda ödüllerini alacaklar. Hepsini ayrıca tebrik ediyorum. Bu etkinliğimizi Adıyaman Belediyesi ile birlikte geleneksel hale getirmeyi istiyoruz. Planladığımız ve yıl içerisinde uygulayacağımız projelerde belediyemiz gibi valiliğimiz ve üniversitemizden de ilimiz ve kamu yararı için destek bekliyoruz. Türkiye Yazarlar Birliği şubemize sağladığı desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Fehmi Hüsrev Kutlu’ya çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, yine bu etkinliğimize çeşitli illerimizden 12 şair ve yazarımız davet edilmiştir. Hepsine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hoş geldiniz diyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Sayın Hüsrev Kutlu ise, “Şiir Adıyaman ile özdeşleşmiştir. Şairlerimizin mutlaka Adıyaman’ı incelemesi lazımdır. Çünkü Adıyaman şiir gibi bir memlekettir. Adıyaman’ımızda Türküyle, Kürdiyle, Zaza’sıyla, yeni gelen Arap kardeşlerimizle, Alevi’siyle, Sünni’siyle, Müslümanıyla, bir avuç da kalsa Hristiyan’ıyla, tam bir ahenk içerisinde bir şiiri oluşturmaktadır. Bunlar bir birleriyle kardeşçe yaşar, bir birlerine karşılıklı saygı içerisinde yaşamaya devam ederler. Ben dünyadaki en güzel insanların yaşadığı yerin Adıyaman olduğunu düşünüyorum ve Adıyaman’daki bu güzelliğin, doğuya ve batıya yayılması gerektiğine inanıyorum. Böyle güzel insanların yaşadığı Adıyaman’da, böyle güzel bir şiir akşamının düzenlenmesine vesile olan siz değerli söz üstatlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Adıyaman’ın insanları ile tam bir mozaik olduğunu söyleyen Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Genel Başkanı Sayın Mehmet Doğan ise, kültürel etkileşim ile Adıyaman’ın tüm ülkeye model olacak bir il olacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından ülkenin çeşitli illerinden Adıyaman’a gelen şairlerden İbrahim Eryiğit, Mustafa Aydoğan, Talat Ülker, Şakir Kurtulmuş, Hünkar Dağlı, İsmail Tunç, Mehmet Emin Gayretli, Abdulkadir Nur Gördük, Mehmet Oymak, Necati Atar, Sefer Akgül ve Ferde Bektaş okudukları şiirlerle, Adıyamanlılara doyumsuz bir gece yaşattı.

Okunan şiirlerin ardından Adıyaman Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Adıyaman Şubesi tarafından gerçekleştirilen şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program sonunda katılımcılara ve destek verenlere plaket takdim edildi.

Bu haber toplam 1306 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim