• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

1.Genç Yazarlar Kurultayı tamamlandı

1.Genç Yazarlar Kurultayı tamamlandı
Türkiye Yazarlar Birliği’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile düzenlediği Türkiye 1. Genç Yazarlar Kurultayı 3 Nisan Pazar günü değerlendirme oturumu ile tamamlandı.

Ankara’nın ilçesi Kızılcahamam’da ilk defa yapılan Kurultay’a Van’dan İzmir’e ülkemizin birçok ilinden 30 yaşın altında 40 genç yazar katıldı.

Kurultay boyunca yazarlık ve edebiyat alanı ile ilgili konular gündeme getirildi, genç yazarlar ve uzmanlar genç yazarları birçok konuda bilgilendirdi.

1 Nisan Cuma saat 10.00’da açılış konuşmaları ile başlayan Kurultay, öğleden sonra tecrübeli yazarların konuşmaları ile devam etti. 2. Gün aynı şekilde tecrübeli yazarlar konuştu ve gençlerin sorularını cevapladı. Akşam Yıldırım Bayazıt Üniversitesi Konservatuvarı öğrencilerinden oluşan bir müzik grubu konser verdi.

2. Gün tecrübelir yazarların konuşmaları yanında telif hakları konusunda uzman bir avukatt telif hakları ile ilgili temel bilgileri katılımcılarla paylaştı. Akşam yapılan genç şairler şiir şöleninden sonra günün programı tamamlandı.

3. Gün değerlendirme oturumu yapıldı. Oturumu TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan yönetti. TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Genel başkan yardımcıları Osman Özbahçe ve Ferhat Koç, eski genel başkanlardan İbrahim Ulvi Yavuz, yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz kurultayın yapılış amacı ile ilgili görüşlerini paylaştılar ayrıca uygulama konusundaki değerlendirmelerini katılımcılara açıkladılar.

Yazar Cihan Aktaş’ın değerlendirme konuşması ve  program koordinatörü Zafer Baysal’dan sonra Genç Yazarlar Kurultayının katılımcıları görüşlerini açıkladılar.

Bu bölümde söz alanlar:

Hümeyra Uslu (Konya), Burak Çelik (Trabzon), Yunus Karaman (Van), Fatma Özkaya (İstanbul), Büşra Konaktaş (Ankara), Soner Koca (Kahramanmaraş), Mehmet Burak Çeri (Manisa), Elif Pala (Kocaeli), Hasan Candemir (Kayseri), Şeyhşamil Ejderha (Kahramanmaraş), ve Ahmet Hamdi Çınar (Kahramanmaraş).

Genç yazarların değerlendirme konuşmalarından sonra katılımcılara katılım beratları dağıtıldı. Öğle yemeğinin ardından katılımcılar Ankara’ya hareket ettiler ve  Ankara’dan geldikler illere döndüler. 

ekvt7166-(800x533).jpg

Bu haber toplam 2511 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim