• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

"1.Yazar Sporcu Buluşması"

"1.Yazar Sporcu Buluşması"
Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi ile İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü "Yazar ve Sporcu Buluşması" nı başlatmak için görüşüp karara vardı. Bu kültür faaliyeti hem TYB için hem de Gençlik ve Spor Bakanlığının programlarına uygun bir çalışmaydı.

“Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözünden yola çıkarak, "Bedenin sporu önemlidir ama ruhun sporu da edebiyattır, okumaktır" diyerek girişimde bulunduk.

“Bir dil bilen bir adam, iki dil bilen iki adam,” derken kendi dilimiz küçümsenmiş ve küçültülmüştür. Kendi dilini konuşamayan adamlar iki dil bilse ne yazar, kendi dilinde kendini ifade edemedikten sonra. Kendini, kültürünü, insanlığı öğrenmek için okumak gerekir. Aksi takdirde başkasının değirmenine su taşırsınız. Önce kendimizi tanıyalım, bizim değerlerimizin kıymetini bilelim.

Bunun yolu da okumaktan geçmektedir…

Sporcular, öğrenciler vakit ayırıp yazara, kitaba, kütüphaneye gidemeseler de biz onların yanına gideceğiz. Bu bir eğitim programı ve sürekliliğini sağlayacak bir hale getireceğiz. İlk olarak İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor salonlarındaki sporcularla uygun vakitlerde bir araya gelmeye karar verdik. Bunun içinde ilk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Atatürk Stadı Karate Do Spor Salonunda 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 17.00 de bir araya gelmeye karar verdik.

TYB’ne üye olan yazarlar ile yola çıkıyoruz…

 

Yansımalar:

 

Haluk Kır:

Karate sporunda bir ilk yaşamanın gururu ile... Halkapınar Stadı Karate Jutsu salonunda gerçekleşecek olan 1.Yazar ve Sporcu buluşmamıza camiamızda yer alan ya da almayan tüm dostlarımızı bekliyoruz... Hayırlısı olması temennisi ile Sensei Murat Bayramoğlu hocamıza, Araştırmacı yazar ve şair büyüğümüz Mahir Adıbeş hocamıza emekleri için teşekkür ederim.

 

Mahir Adıbeş:

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi ile İzmir Gençlik ve spor İl Müdürlüğü "Yazar ve Sporcu Buluşması" nı başlatıyor. Hedefimiz bu projeyi Türkiye'nin her tarafında hayata geçirmek olacak. Önce bi İzmir'de deneyelim...

Yazarlarımız hazır olun 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 17.00-19.00 arası antrenman var. Karşınızda Murat Bayramoğlu hocam ve öğrencileri olacak.

 

Murat Bayramoğlu:

Başkanım korkutma üstatlarımızı eğlenceli keyifli ve bol

Öğretici geçecek. Eminim ikincisinin tarihini soracaklar.

 

Recep Yaşar:

Ne kadar güzel düşünmüşsünüz. Beden sporcuları ile fikir sporcularını bir araya getirip yeni bir sinerji ve feyz alışverişi olacağından eminim inşallah.

13006515_10154168324592899_5116344666762850863_n-(800x563).jpg

Bu haber toplam 939 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim