• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

10. İstanbul Edebiyat Festivali’nde Türkiye Yazarlar Birliği’nin 40. Yılı Konuşuldu

10. İstanbul Edebiyat Festivali’nde Türkiye Yazarlar Birliği’nin 40. Yılı Konuşuldu
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın iş birliğiyle düzenlenen "10. İstanbul Edebiyat Festivali" coşkulu bir şekilde devam ediyor.

Festivalin birinci gününün dikkat çeken oturumlarından biri de TYB’nin 40. Yılı münasebetiyle düzenlenen “40 Yılın Tecrübesi” başlıklı oturum oldu.

Edebiyat Festivali’nde İkinci Oturum: 40 Yılın Tecrübesi

Türkiye Yazarlar Birliği’nin 40. Yılı münasebetiyle düzenlenen “Türkiye Yazarlar Birliği 40. Yıl Özel Oturumu” programında Prof. Dr. Kazım Arıcan, 40 yıla sığmayan etkinlikler ve faaliyetlerden bahsederek, 40. Yıl için düzenlenen programlarının muhtevasını anlattı.  Bu tür faaliyetlerde istişarenin ve işbirliğinin öneminin altını çizen Arıcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençlerimizin 40 yıl faaliyetlerinde çok büyük emekleri var. Ruhları genç kardeşlerimizin bu işin mutfağında çalışmasıyla başarımız mümkün oldu. Sunum anlamında, tebliğ anlamında, üstatların yanında genç arkadaşlarımıza yer verdik. Onların yetişmesinde tecrübe kazanmasına katkı sağlamak istedik. Çok başarılı tezler sunduklarını gördük. 40 yıla yakışır bir dönem geçirdiğimizi düşünüyorum. Çok bereketli bir 40 yıl faaliyetler dizisi gerçekleştirdik. İnşallah bu faaliyetleri marka haline getirir, kalıcılaştırırız. İstanbul Şubemiz bu süreçte çok önemliydi. Öncü oldular, mihmandarlık ettiler. Arı misali çalışıyorlar. Şükranlarımızı sunuyoruz.”

Bekir Soysal ise D. Mehmet Doğan’la tanışmalarından, Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşuna ve bugününe değindiği konuşmasında, çeşitli hatıralarını anlatarak renkli bir konuşmaya imza attı.


40.-yil-oturumu--2.jpg

Bu haber toplam 633 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim