• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

100 YIL SONRA İLİM HEYETİ ÇANAKKALE’DE

100 YIL SONRA İLİM HEYETİ ÇANAKKALE’DE
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türkiye Yazarlar Birliği iş birliği ile düzenlenen "100 Yıl Sonra İlim Heyeti Çanakkale’de" toplantısı yapıldı.

Çanakkale cephesini 100 yıl önce ziyaret eden ’ilim heyeti’nin hatırasını yaşatmak için Ortadoğuve Balkanlar’dan ilim adamları, yazarlar ve gazetecilerin katıldığı “100 Yıl Sonra İlim Heyeti Çanakkale’de” projesi Ticaret Borsası kongre salonunda yapılan toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya Çanakkale Valisi Hamza Erkal, YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ile Suriye, Lübnan, Filistin, Ürdün, Irak, Suudi arabistan, Mısır, Tunus, Bosna, Kosova veAzerbaycan’dan 21 gazeteci ve yazar ile birlikte Türkiye’den gazeteci, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Vali Erkal, yaptığı konuşmada, "Nasıl ki insanlar gelip birlik ve beraberlik içinde bu vatanı savundular, aynı şekilde 100 yıl sonra biz de yek vücut halinde hareket etmeliyiz" dedi.
YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, “Çanakkale’de canhıraş bir mücadele devam ederken, Akif’in hani kollar, bacaklar uçuşuyor diye çok güzel tasvir ettiği o canhıraş çaba devam ederken, bir fitne alıp yürüyor, ’Çanakkale’de yeterince mücadele ediliyor mu?’ diye. Bir taraftan kahraman ordumuzun morali yüksek tutulmaya çalışılıyor, bir taraftan tabii ki memalik-iOsmaniye’nin unsurlarının yüksek tutulması gerekiyor. Bunu sağlamak adına böyle bir program organize ediliyor. Bütün bunlar olurken, bu notlar gerçekten 1915 de mi yazılmış, yoksa bugünmü yazılmış diye tereddüt ettim. Bugün yine parçalama planları yeniden haritayı çizme planları var” dedi.
Mehmet Doğan ise, “Yüzyıl önce yine bugün torunlarını kabul ettiğimiz kişilerin dedeleri bu toprakların misafirleri olmuştu. İşte biz bu azizi hatırayı yad etmek için buradayız. 100 yıl sonra zihnimizin Çanakkale’sini geçilmez kılmak için buradayız. Çanakkale bütün coğrafyamızdır. 100 yıl önce müşterek savaşımızı Çanakkale’de şerefle, şanla bitirdik. Emperyalizmin kibrini kırmayı başardık” diye konuştu.
Konuşmaların ardından davetlilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

İHA

canakkale1.jpegcanakkale2.jpegcanakkale3.jpegcanakkale4.jpeg

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim