• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

100 yıl sonra ordaydık

100 yıl sonra ordaydık
100 yıl önce Çanakkale Savaşı’nda yaşananları dünyaya duyurmak yola çıkan İlim Heyeti'ni anmak adına İslam coğrafyasından 21 akademisyen, yazar ve gazeteci geçtiğimiz yıl bir gezi düzenlemişti.

100 yıl önce Çanakkale Savaşı’nda yaşananları dünyaya duyurmak yola çıkan İlim Heyeti'ni anmak adına İslam coğrafyasından 21 akademisyen, yazar ve gazeteci geçtiğimiz yıl bir gezi düzenlemişti. Bu geziye katılanların izlenimleri “100 Yıl Sonra İlim Heyeti Çanakkale'de” adlı kitapta biraraya getirildi.

Birinci Dünya Savaşı'nın en kanlı cephelerinden biri olan Çanakkale'nin destanı, savaş meydanında yazılmıştı. Bu destanın bütün dünyaya duyurulması için oluşturulan İlim Heyeti Çanakkale'ye gitmiş ve buradaki izlenimlerini kaleme almıştı. Bu çalışma daha sonra ise kitap haline getirilmişti. Geçtiğimiz yıllar 100 yıl önce toplanan İlim Heyeti'ni yad etmek üzere Suriye, Mısır, Azarbeycan ve Balkan ülkelerinden gelen 21 yazar, akademisyenlerle yeni bir İlim Heyeti oluşturuldu ve Çanakkale'ye bir gezi düzenlendi. Bu ziyaretten sonra İlim Heyeti Çanakkale'de şehit olan dedeleriyla ilgili duygu yüklü metinler kaleme aldılar. İslam coğrafyasından davet edilen İlim Heyeti'nin yazdığı bu metinler Yazarlar Birliği Yayınları tarafından "100 Yıl Sonra İlim Heyeti Çanakkale'de" adıyla kitaplaştı. Kitap Arapça ve Türkçe olarak yayınlandı.

BİR NEVİ GÜNAH ÇIKARMA

Çanakkale seyahatinin öncülerinden Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan, "Kitapta Türkiye'ye yönelik ümitlere şahit oluyoruz. Heyetteki herkes, 100 yıl sonra Türkiye'nin oynaması gereken lider rolün altını çiziyor. Bilhassa Arap aleminden gelenler 100 yıl önce sağlanan birliğin yeniden tesis edilmesini elzem görüyorlar" değerlendirmesini yaptı.

 

Devamı için: http://www.yenisafak.com/hayat/100-yil-sonra-ordaydik-2636345

Bu haber toplam 830 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim