• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

15 Temmuz Bir Milletin Destanıdır

15 Temmuz Bir Milletin Destanıdır
Kahramanmaraş’ta düzenlenen Uluslararası 3. Kitap ve Kültür Fuarı dolu dolu geçti.

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı ve yönetim kurulu üyelerinden Bünyamin Yılmaz, Demirhan Kadıoğlu, Fatma Gülşen Koçak Kahramanmaraş Uluslararası 3. Kitap ve Kültür Fuarı’nda söyleşi gerçekleştirdi.

TYB Kahramanmaraş Şube Başkanı İsmail Göktürk’ün moderatörlüğünü üstlendiği söyleşide 15 Temmuz ve sonrası konuşuldu. Söyleşide sözü alan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı şöyle konuştu:

“15 Temmuz tarihi asla sıradan bir tarih olmayacak artık. Bir milletin yeniden dirilişinin, kendine gelişinin tarihi olarak kayıtlara geçecek. Şerden de hayır doğuran Rabbimiz bize, bir silkinme imkânı daha sundu. Kahramanları hiçbir zaman eksik olmamış bu aziz milletin bundan sonra da kahramansız kalmayacağını göstermiş oldu.

 

Kahramanların ve kahramanlıkların Malazgirt'te, Çanakkale'de diğer meydan muharebelerinde donup kalmadığını vatan millet memleket aşkının her asırda devam ettiğini bu aziz millet bir kere daha ortaya koydu. 15 Temmuz tarihimize şanlı bir destan olarak kaydedilmiştir. Bu işgal girişiminden bizler çok ders çıkardık.  Ders çıkarmakla birlikte unutulmaz dersler de verdik. Menderesi darağacında astıranlar Turgut Özal'a kan kusturanlar, Erbakan'ı konuşmadan susturanlar yine bir kurban istediler. Onlara yeni bir kurban vermeyeceğimizi net bir şekilde göstermiş olduk. 

 

15 Temmuz sonrası meydanları dolduran vatan nöbetine başlayan insanlar memleket sevgisinin ne denli ulvi bir sevgi olduğunu bütün dünyaya gösterdi. Her yaştan, her kesimden insanımız al bayrakları ellerinde tekbirler dillerinde kararlılıklarını haykırdılar. Bu güzel ülkenin vatandaşı olmaktan bu yiğit milletin ferdi olmaktan şeref duyduk.  Üzerimize “bizden adam olmaz” mikrobunu yayanlar, yerleştirenler iflas etti. Milletin irfanı feraseti bütün negatif tezleri çürüttü. 

 

Millet olarak ülkemize karşı yapılan işgal girişimini püskürttük. Fakat Türkiye Türklere bırakılamayacak kadar önemli bir ülkedir diyen batılı kafaların boş durmayacağını iyi biliyoruz. Kullanışlı satılmışlar küresel güçlerin gönüllü köleleri farklı dönemlerde milletimize saldırmaktan sakınmayacaklar. Şehitler verdik, gazilerimiz var. İhanet cephelerinin hedeflerinde Türkiye var. Köleleştirmek istedikleri bir millet var. Ama bu 15 Temmuz ruhu şunu gösterdi ki bu milleti asla köleleştiremeyecekler.  Bu aziz milleti yenemeyecekler. Bu devlete asla diz çöktüremeyecekler.”

Bıyıklı’nın konuşmasının ardından Bünyamin Yılmaz da 15 Temmuz sonrası başta sinema olmak üzere kültür ve sanat dünyasında darbeler ve kahramanlıklarla ilgili yapılabileceklerin önemine değindi.

Demirhan Kadıoğlu ise sanat dünyasının 15 Temmuz ve sonrası duruş, tutum ve söylemlerini değerlendirerek, “Gerçek sanatçılar, vatanları için bir an bile tereddüt etmeden sokaklara, meydanlara çıkanlardır” dedi.

Fatma Gülşen Koçak ise 15 Temmuz gecesi darbeye direnen kadın kahramanların vatan-millet sevdasını anlattı.

Bu haber toplam 984 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim