• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

17 bin Kırım Tatarı, yarımadayı terk etmiş

17 bin Kırım Tatarı, yarımadayı terk etmiş
AGİT toplantısında konuşan Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, 17 binden fazla Kırım Tatarının, Rus işgalden sonra bölgeyi terk ettiğini söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Minsk anlaşmaları kapsamında Kırım’ın akıbeti hakkında endişelerini anlattı. Kırımoğlu, Rusya'nıın ilhakından sonra 17 bin Kırım Tatarı'nın bölgeyi terk ettiğini söyledi.

"Almanya başkanlığında AGİT – Donbas ve Kırım’da insan haklarının korunması için en iyi zamanlar" adlı basın toplantısında konuşan Kırımoğlu, ''Minsk anlaşmaların en büyük eksiği, sadece Ukrayna’nın Doğu bölgelerine değinip, Kırım’ı kenarda bırakmasıdır. Donbas’ı geri aldıktan sonra yaptırımları kaldırırsanız, Kırım’daki çatışma dondurulmuş olur ve yerli halkı olan Kırım Tatarları yok olma tehdidi altında kalacak'' diye kaydetti.

Devamı için: http://www.dunyabulteni.net/manset/362576/17-bin-kirim-tatari-yarimadayi-terk-etmis

Bu haber toplam 654 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim