• İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

1936 Yılından Yayıncılarla Söyleşiler: Ahmet Halit Yaşaroğlu ile Muallim Ahmet Halit Kütüphanesi Üzerine

1936 Yılından Yayıncılarla Söyleşiler: Ahmet Halit Yaşaroğlu ile Muallim Ahmet Halit Kütüphanesi Üzerine

''Bizim meslek yalnız hatıradan ibarettir. Büyük ümitlerle basıp da elliden fazla satamadığımız kitapların hatırasından tutunuz da hiç ummadığınız bir kitaptan binlerce satışımız bizim acı ve tatlı hatıralarımızdır; hele okka ile satılanlar…'' 1936 tarihli Kitap ve Kitapçılık dergisinden alıntıladığımız yayıncı röportajlarına bu sefer Ahmet Halit Yaşaroğlu’yla devam ediyoruz.

Kitap ve Kitapçılık dergisinden alıntıladığımız yayıncı röportajlarına bu sefer Ahmet Halit Yaşaroğlu’yla devam ediyoruz. Kendisi Nazım Hikmet’in 835 SatırGece Gelen Telgraf, Varan 3 kitaplarının yayıncısı. Bunun yanı sıra, Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun YabanAhmet Hamdi Tanpınar’ın Abdullah Efendi’nin RüyalarıHalide Edip Adıvar’ın Ateşten Gömlek eserlerini de ilk olarak kendisi basmış. Bir diğer ilk de Ömer Seyfettin’in hikayelerinin Latin harfleri ile ilk defa Ahmet Halit Kütüphanesi’nde dokuz cilt halinde basılmış olması.

Ahmet Halit, İstanbul işgal altındayken İstiklal Marşı’nı basıp el altından İstanbul’da dağıtıma sokan kişidir ayrıca. Ahmet Halit’in meslek hayatındaki bir diğer ayrıntı da 1940 yılında Adolf Hitler’in Kavgam kitabını iki cilt halinde neşretmesi.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/alinti/27448/1936-yilindan-yayincilarla-soylesiler-ahmet-halit-yasaroglu-ile-muallim-ahmet-halit-kutuphanesi-uzerine

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim