• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

2. Bayazıt’ın Şeyhülislâmı Molla Ali Arabî ve Fetva Mecmusı

2. Bayazıt’ın Şeyhülislâmı Molla Ali Arabî ve Fetva Mecmusı
Türkiye Yazarlar Birliği İzmir şubesinde 26 Kasım 2016 Cumartesi Günü konuşan Abbas Levent ERTEKİN; 2. Bayazıt’ın Şeyhülislâmı Molla Ali Arabî ve Fetva Mecmusını anlattı, hazirun’a konu ile ilgili kitabını imzalayarak hediye etti.

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir şubesinde “Geleneksel Cumartesi Kültür Sohbetleri” çerçevesinde Sonbahar 2. Dönem etkinlik programının 4. Haftasının konusu: 2. BAYAZIT’IN Şeyhülislamı Molla Arabî ve Fetva Mecmuası idi. Sunumu gerçekleştiren Araştırmacı Yazar ve derneğimiz Yönetim Kurulu Üyesi A. Levent ERTEKİN; Molla Ali Arabî’nin Şeyhülislamlığını, devlet adamlığını, ilmi şahsiyetini ve eserlerini, özellikle “Fetva Mecmuası”nı akıcı bir dille anlatırken; “Şeyhülislam Molla Arabî’nin bu çok değerli eserinin bilinen iki nüshası mevcuttur. Nüshalardan biri İstanbul’daki Süleymaniye Kütüphanesinde, diğeri Ankara’da Milli Kütüphanede bulunmaktadır. Bu eser, Osmanlı tarihi kaynaklarında görev yapan Osmanlı Şeyhülislamlarından günümüze kadar gelebilmiş en eski fetva mecmuası olarak yeni ortaya çıkmış olmasıdır. Bu yönüyle mecmua değerli belge özelliği taşımaktadır.”dedi.

Molla Arap Medresesi, hamam ve Külliyesi konularını da dilen getiren konuşmacı kitabındaki fotoğraflarla, sorulara verilen cevaplarla konuyu pekiştirdi.  Söyleşinin bitiminde, konuşmacıya teşekkür mahiyetinde katılım belgesi takdim edildi,  hatıra fotoğrafları çekildi. Ayaküstü koyu bir sohbet epeyce sürdü. Bu arada DEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Fatih TOKTAŞ Hoca ile 2017 Projeleri konuşuldu.

tyb_levent.jpg

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim