• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

2. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri Açılış Töreni Gerçekleşti

2. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri Açılış Töreni Gerçekleşti
2. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri Açılış Töreni Gerçekleşti

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, İstanbul Sultanahmet Vakfı ve Haşimi Yayınları iş birliğiyle düzenlenen 2. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri, bugün saat 14.30 düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı törende yaptığı konuşmada:

“Biz ensar bir ülkeyiz. Türkiye olarak ülkemize iltica eden kardeşlerimizin barınma, gıda, sağlık ve benzeri ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi kültürel ihtiyaçlarını da karşılamalıyız. Bu amaçla ilkini geçen yıl düzenlediğimiz Arapça Kitap ve Kültür Günleri tüm İslam âlemine ve güzide şehrimiz İstanbul’a hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bu organizasyonu ve daha büyüklerini başta Kudüs olmak üzere işgal altındaki tüm şehirlerimizde düzenleyeceğimiz günleri görürüz” dedi.

İlki geçen yıl Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Arapça Kitap ve Kültür Günleri, bu yıl Sultanahmet Medresesi’nde gerçekleştiriliyor.

Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Mısır, Cezayir, Tunus, Fas ve Kuveyt’ten 50 yayınevi ve 100 civarında yazarın katılacağı Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri, “Asırlardır sönmeyen Işığımız: Âlimler ve Kitaplar” vurgusuyla İslam alimlerini ve eserlerini öne çıkarıyor.

Panel, söyleşi ve şiir dinletilerinin sunulacağı "2. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri"nde ayrıca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı 15 Temmuz’da ortaya konulan direnişe ilişkin Anadolu Ajansı muhabirlerinin fotoğraflarından oluşan bir sergi de yer alacak.

Suriyeli muhacirlere, özellikle de Suriyeli çocuklara yönelik etkinliklere de yer verilecek program kapsamında geçen yıl ücretsiz dağıtılan 10 bin Arapça çocuk dergisi, bu yıl 20 bin çocuğa hediye edilecek.

Arapça’nın İslam dünyası ve Türkiye için önemini vurgulamaya devam edecek "2. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri", 26 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek.

Bu haber toplam 888 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim