• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

2018 Yılı TYB Yılı Olacak

2018 Yılı TYB Yılı Olacak
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nin yeni dönemindeki ilk yönetim kurulu toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleşti. Toplantıda yeni dönemde yapılacak atılımlar değerlendirildi ve TYB’nin 40. Yılı için yapılacak organizasyonlar konuşuldu.

Mahmut Bıyıklı başkanlığında, TYB İstanbul Şubesi’nin yeni dönemindeki ilk Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşti. İhsan Kabil, Prof. Dr. Turan Koç, Prof. Dr. Sefa Saygılı, Bünyamin Yılmaz, Muzaffer Doğan, Fatma Gülşen Koçak, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Dinç, Dursun Ali Taşçı, Ahmet Maraşlı, Demirhan Kadıoğlu, Ekrem Aytar, Sedat Yılmaz, Birol Cürgül ve Elif Sönmezışık’ın katıldığı toplantıda, yeni dönem konuşuldu. Prof. Dr. Abdulkadir Emeksiz ve Mustafa Canbey, şehir dışında oldukları için katılamadıkları toplantıya mesaj yollayarak yeni yönetimde aktif olarak çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını, özellikle üniversite camiasıyla TYB arasında köprü vazifesi göreceklerini belirttiler.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, 2018 yılında gerçekleşecek faaliyetlere dair yönetim kurulunu bilgilendirerek istişareye dayalı ekip ruhu içinde koşmaya devam edeceklerini bildirdi. 2018 yılının TYB yılı olacağını belirten Bıyıklı başta Mehmet Doğan büyüğümüz olmak üzere kurucularımızın izinde Genel Başkanımız Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Genel Merkez yönetimiyle koordineli ve bereketli çalışmalara imza atacaklarını ifade etti.

TYB’nin 40. Yılı dolayısıyla hazırlanan belgesel ile D. Mehmed Doğan’ın 50. Yılı dolayısıyla TYB İstanbul Şubesi tarafından hazırlanan belgeselin gala gösterimlerini TYB İstanbul Şubesi’nin organize edeceğini ifade eden Bıyıklı, geleneksel olarak her yıl gerçekleşen Şubeler Toplantısı’nın ve TYB Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödül Töreni’nin de yine İstanbul Şubesi tarafından gerçekleştirilecek organizasyonlar olduğunu kaydetti.

Karşılıklı başarı ve hayırlı olsun temennilerinin sunulduğu yönetim kurulu toplantısında, yöneticiler düşüncelerini paylaşma imkânı buldu.

İhsan Kabil; “Eğitim sürecindeki öğrencilerin kültürel donanımından sorumluyuz. Uluslar arası bir hareket olarak dünyanın muhtelif yerlerindeki yazarlar birliği türündeki kuruluşlarla temas oluşturulmalı ve periyodik olarak etkinlikler yapılmalı. Kendi kökenimizle tanışıklığımızı artırmalı, Türk dünyasıyla sıkı ilişkiler içinde olmalıyız.”

Turan Koç; “Üniversitelerde dergi çıkaranlarla irtibata geçmekte fayda var. Ayrıca Yunus Emre şiirlerini farklı dillere çevirerek dünyaya kazandırmalıyız. Yunus Emre’nin dünyasına dâhil bir kişi veya komisyon bu işi yapabilir.”

Sefa Saygılı; “Faaliyetleri zenginleştirmek adına dergiler arası yarışmalar yapıp ödüllendirmeliyiz. Çok farklı alanlarda çıkan dergiler var.”

Bünyamin Yılmaz; “Başarılı çalışmalar ekip ruhu ve birlik beraberlik içinde sağlanıyor. Geçmiş dönemde olduğu gibi yeni dönemde de aynı ruh ile çalışacağız. Tiyatro ve sinema alanını ihmal etmememiz gerek.”

Dursun Ali Taşçı; “Anadolu’ya yazarlar gönderilmeli. Orada gerçekten yazar olanların varlık göstermesi gerekiyor.”

Ekrem Aytar; “Üniversite kulüpleriyle irtibata geçilmeli. Üniversitelerin öğrenci konseyi başkanlarıyla çalışmalar yapmalıyız.”

Birol Cürgül; “Tiyatro metni konusunda son derece verimsiz olduğumuz düşünülünce tiyatro metin yarışmaları, tiyatro yazarlığı atölyeleri düzenlenebilir. Tiyatro oyuncu kursu oluşturulabilir.”

Muzaffer Doğan; “Yerel yönetimlerle ilişkilerimizi daha ileri bir seviyeye taşıyacağız.”

Ahmet Maraşlı; “Eğitim ve kültür sahasında kalıcı projeler yapmak için her türlü çalışmaya açığız.”

Sedat Yılmaz; “Liselerimizi ve liselilerimizi faaliyetlere daha çok katacağız.”

Fatma Gülşen Koçak; “Medya ve sosyal medya planlamamıza 40. Yıl faaliyetlerini de dâhil ederek medyadaki görünürlüğümüzü artırmalıyız.

Demirhan Kadıoğlu; “Katıldığım bütün toplantılarda TYB İstanbul Şubesi’nin başarıları konuşuluyor. Bu gurur verici bir durum.”

Toplantıya misafir olarak eşlik eden Haluk İmamoğlu; “TYB İstanbul zirve çalışmalara imza attı. Okul ve öğrenci sahasına daha fazla eğilmek gerekiyor.”

 

Bu haber toplam 1725 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim