• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

4. Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

4. Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Türkiye Yazarlar Birliği’nin 4. Danışma Kurulu toplantısı geniş bir katılımla yapıldı. Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı İ. Ulvi Yavuz, davetlilere teşekkür ederek başladığı konuşmasında 35.


Mehmet Adil OYMAK, Türkiye’de STK'ları yaşatmanın zorluğunu bilen birisi olarak, TYB’nin böylesi faal ve uzun soluklu olmasında D. Mehmet DOĞAN’nın ısrarlı ve inatçı kimliğini belirtmek istediğini söyledi.

 

Ahmet ÜNAL, Türkiye Yazarlar Birliği öncülüğünde başta Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek gibi edebiyatçılarımız için kişisel blog sayfası hazırlamanın yararlı olacağını söyledi.

 

İbrahim Halil ÇELİK, Türkiye Yazarlar Birliği’nin veya herhangi bir şubesinin genelde ya da yerelde gündemin veya siyasetin gündemini belirlemesinin yapılacak faaliyetlerin etkisini artıracağını belirterek, Türkiye Yazarlar Birliği’nin gündemdeki önemli meselelere görüş beyan etmesinin yararlı olacağını söyledi.

 

Doç. Dr. Salih YILMAZ, Üniversiteler şehri Ankara’da üniversite gençliğinin Türkiye Yazarlar Birliği’nin faaliyetlerine katılımının sağlanması gerektiğini belirterek, üniversite gençliğini kapsayacak faaliyetlerin yapılmasının yararlı olacağını söyledi.

 

Dr. Nazif ÖZTÜRK, 35 yıllık köklü bir geçmişe sahip Türkiye Yazarlar Birliği’nin vakur bir duruşa sahip olduğunu belirtikten sonra 10 farklı ülkede yapılan Şiir Şölenleri başta olmak üzere takdire şayan faaliyetlere ilave olarak farklı mahiyette yenilerinin yapılması gerektiğini söyledi.

 

Muhsin METE, Türkiye Yazarlar Birliği’nin 35 yıllık serencamını yakından bilen birisi olarak böylesi uzun soluklu geçmişine rağmen kurumsallaşamadığını belirterek Türkiye Yazarlar Birliği’nin üç kişinin omuzlarında faaliyetlerini yürütmeye çalıştığını üzülerek gördüğünü söyledi. Yapılan birçok faaliyete yönetim kurulu üyelerinin bile iştirak etmediğini, böylesi önemli bir toplantıya bile katılmadıklarını üzülerek belirtikten sonra genç üye ve katılımcıların faaliyetlere çağrılmalarının yerinde olacağını söyledi.

 

M. Çetin BAYDAR, spor yazarlarının da TYB çatısı altında yer bulması için faaliyetler yapılmasını söyledi.

 

Prof. Dr. Tufan GÜNDÜZ, Türkiye Yazarlar Birliği’nin mali olarak kendi ayakları üstünde durabilmesi için başta toplumsal risk gruplarına yönelik sosyal sorumluluk projeleri yapılması gerektiğini söyledi. TYB’nin Türkiye ve Dünya gündemindeki politik konularla ilgili beyanat vermesinin doğru olmayacağını belirtti.

 

Ragıp KARCI, “Demokratik Açılım”da yer alan “üç harf”in edebiyatçıların ve yazarların mahkumiyetinin önüne geçebilmek için serbest bırakılmasının yerinde bir karar olduğunu belirtikten sonra Türkiye Yazarlar Birliği’nde gençliğe yönelik faaliyetlere ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Prof. Dr. İsmail ÇALIŞKAN, Türkiye Yazarlar Birliği’nin “Yazar Okulu” gibi gençliğe yönelik faaliyetlere ağırlık vermesi gerektiğini söyledi. Muhittin BAL (Birlik Vakfı Ank. Şb. Başk.), Sivil Toplum Kuruluşlarının yarın “geç kaldık” dememek için hemen harekete geçmesi gerektiğini belirtikten sonra, bir dönem içinde bulunduğu Türkiye Yazarlar Birliği’nin Türkiye’nin ilim ve irfan yolunda konuşulanlara eyleme dökme zorunda olduğu, yarının gençliğine böylesi bir emaneti aktarmanın ehemmiyetini söyledi.

 

Prof. Dr. Şükrü KARATEPE, TYB’nin böylesi bir toplantısına katılmaktan şeref duyduğunu belirttikten sonra Türkiye’de uzun soluklu kültürel veya siyasi faaliyette bulunmanın zorluğuna rağmen TYB’nin köklü geçmişi nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Ahmet ŞENOL, Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2025 yılında olması gerektiği yeri şimdiden sorulması gerektiğini vurguladıktan sonra “Yazar Müzesi” ile ile ilgili başlatılan faaliyette üye ve katılımcılardan önemli destek beklediklerini söyledi. Bahar EMRE, üniversite gençliği başta olmak üzere genç kesimi TYB’ye toplayabilecek şair ve yazarlarla sohbet mahiyetli Cumartesi Sohbetlerine katkı sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

 

Prof. Dr. Ahmet KANKAL, gençlere yönelik eğitici ve sosyal içerikli “yazar kamp”larının düzenlemesinin yararına işaret ettikten sonra Osmanlıca’ya yönelik faaliyetlere de ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Durdu GÜNEŞ, gençlere ulaşılması konusunda mizah noktasında katkı sağlamaya hazır olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Cengiz KARATAŞ, Sivil Toplam Kuruluşları ile ortak faaliyetlerin sayısının artırılması gerektiğini belirterek, Türkiye Yazarlar Birliği’nin üniversitelerde birer temsilcisi olmasının yararlı olacağı ve sinema tv sektörüne yönelik faaliyetlerinde olması gerektiğini söyledi.

 

Oturum başkanı Prof. Dr. Adnan KARAİSMAİLOĞLU, “Dosta hürmetin muhabbet arttırdığını” söyleyerek böylesi önemli bir toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

Toplantıya katılan diğer isimler şöyle : Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ve Ahmet Fidan, Genel Mali Sekreter Erbay Kücet, TYB Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi M. Çetin Baydar, TYB Yönetim Kurulu Üyeleri A.Fatih Gökdağ ve Ferhat Koç, Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Kurtoğlu, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri S. Cenap Baydar, Ömer Naci Fidan, Mehmet Emin Genç ve Mustafa Akgün ayrıca Celil Güngör, Doç. Dr. Şükrü Karatepe, İbrahim Eryiğit, Uğur Polat,  İsmail Bozkurt, Turgut Bağrıaçık, Mustafa Erdoğan, Mahmut Erdemir, Şaban Özüdoğru,  Yrd.Doç.Dr. Cengiz Karataş, Muhittin Bal, Ali Osman Kurt, Yrd. Doç. Dr. Rahman Ademi, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Fidan, Kahraman Kahramanoğlu, Memiş Okuyucu, Talip Işık, Prof. Dr. Eyüp Baş, Ziya Demirel, Vedat Güneş, Selami Yıldız.

 

Haber: Ömer Naci Fidan

 

danisma02 danisma03 danisma04 danisma06danisma07danisma08danisma09danisma10danisma11danisma12danisma13 danisma14danisma15danisma16danisma17

Bu haber toplam 2642 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim