• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

6. Şubeler Toplantısı İzmir'de Yapıldı

6. Şubeler Toplantısı İzmir'de Yapıldı
Türkiye Yazarlar Birliği'nin 6. Şubeler buluşması İzmir'de yapıldı.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç da açış konuşmasında TYB genel merkezinin çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Kırlangıç TYB’nin Türkiye kültürünün geliştirilmesinde sorumluluk alan bir kuruluş olarak vazifesini başarı ile yürüttüğünü söyledi. Diğer coğrafyalarda yaptıkları faaliyetlere de değinen Kırlangıç, “Türkiye Yazarlar Birliği paçalara ayrılan coğrafyalarda yaşayan insanların birbirleriyle bağlarını sağlayan çalışmalara başarı ile imzasını atmıştır” dedi.

Şeref Başkanı Mehmet Doğan da konuşmasında TYB’nin 36 yıllık serüvenini anlatarak TYB ve TYB Vakfı hakkında bilgi verdi. Ayrıca, telif hakları sahasında hayata geçirilmek üzere olan ‘Yazarlar Meslek Birliği’nin de müjdesini verdi. 2000’li yılların Türkiyesi ile dünyasının bir değerlendirmesini yapan Doğan yeni yüz yılın doğum sancılarının çekildiğine işaret ederek, “Maddiyat çok güçlü gelişirken aynı gelişmeyi manevî alanda kültür alanında ve maarif alanında gördüğümüzü söylemek mümkün değil. İktidar ve paranın bozduğu bir Türkiyedeyiz” dedi.

Genel Mali Sekreter A. Fatih Gökdağ Şubelerin muhasebe sorunları ve üye kayıt işlemlerini, Mahmut Erdemir Şubelerin genel merkez ve medya ile ilişkilerini, Mehmet Kurtoğlu şube faaliyetleriniplanlama ve uygulama konuları hakkında bilgiler sundular.

Toplantının öğleden sonraki oturumunda şube başkanları konuşmalarında, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Toplantıya TYB genel merkezinde Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Genel Başkan Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Baş Danışman İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, Genel Mali Sekreter Fatih Gökdağ, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Eryiğit, Genel Sekreter Yardımcısı Murat Erol, Üyelerden Mahmut Erdemir; Ankara Şubesi'nden şube başkanı Mehmet Kurtoğlu, İstanbul Şubesi'nden M. Davut Göksu, Konya Şubesi'nden şube başkanı M. Ali Köseoğlu, İsmail Özkan, Bursa Şubesi'nden Deniz Kurtyılmaz, Erzurum Şubesi'nden şube başkanı Hanefi İspirli, K. Maraş Şubesi’nden Hasan Ejderha ile Mehmet Yaşar, Trabzon Şubesi'nden şube başkanı Haydar Çoruhlu, Ş. Urfa Şubesi'nden şube başkanı Cuma Ağaç, G. Antep Şubesi’nden Meltem Yılmaz, Kayseri Şubesi'nden şube başkanı Ahmet İlhan, Sakarya Şubesi'nden şube başkanı Rüstem Budak. İzmir şubesinden başkan Harun Özdemir, Mahir Adbeş, Şazimend Duran, Zeki Buşkan, Levent Ertekin, Lale Ertekin, Naci Gümüş ve Esen Yılmaz katıldılar.

DSC06105

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

D. Mehmet Doğan

DSC06110

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A. Fatih Gökdağ 

Bu haber toplam 3006 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim