• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

8. İstanbul Edebiyat Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

8. İstanbul Edebiyat Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu
8. İstanbul Edebiyat Festivali düzenlenen törenle sona erdi.

TYB İstanbul Şubesi ve İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın birlikte düzenlediği 8. İstanbul Edebiyat Festivali’nin kapanışı 19.00’da yapıldı.

Bir hafta boyunca ‘Edebiyat ve Darbeler’in konuşulduğu 8. İstanbul Edebiyat Festivali’nin son gününde de farklı başlıklarda oturumlar gerçekleştirildi. Ali Ural, Nurullah Genç, Nurettin Durman, Bestami Yazgan, Emre Miyasoğlu, Mehmet Kurtoğlu, Sıddık Ertaş, Aykut Nasip Kelebek ve Raşit Ulaş’ın şiirlerini seslendirdiği program, ödül töreniyle son buldu.

Festivalin kapanış konuşmasını yapan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, bir hafta boyunca konuşmacı olarak yer alan tüm isimlere ve festivali an be an takip eden katılımcılara teşekkür etti ve şöyle söyledi:

“TYB İstanbul olarak bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz Edebiyat Festivalimizde bir hafta boyunca darbeler ve edebiyatı konuştuk. Biz bu festivalde bir anlamda neden darbeler yeterince işlenmedi ya da işlenmiyor sorusunun cevabını da aradık. Bu anlamda günümüz Edebiyatçılarına büyük görevler düşüyor. Yazar olmak sorumlu olmaktır. Milletlerin mücadelesinde şairler yazarlar hep en önde olmuş, yazdıklarıyla mücadeleleri anıtlaştırmışlardır. Türklerin mücadelesini Akif, Pakistan halkının mücadelesini İkbal, Hintlilerin kavgasını Tagore, Macar halkının mücadelesini Petöfi bayraklaştırmıştır.  Büyük milletlerin büyük edebiyatçıları vardır. Ve o büyük edebiyatçılar milletlere bir ruh, bir heyecan, bir şuur katar. Milet, edebiyatı olan topluluktur.”

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın konuşmasının edebiyat, kültür, sanat ve sinema dünyasının kıymetli sanatçılarına; siyaset ve sivil toplum temsilcilerine ve özellikle 15 Temmuz süreciyle ve genel olarak darbeler tarihiyle ilgili çalışmalar yapan değerli isimlere ödülleri takdim edildi.

Festival Özel Ödülleri kapsamında TBMM Başkanı İsmail Kahraman adına Meclis İdari Amiri Ahmet Gündoğdu’ya, Şair Mustafa Akar’a, Güvenlik Danışmanı Yazar Mete Yarar’a ve Diriliş Ertuğrul Dizisine ödülleri takdim edildi. Diriliş Ertuğrul Dizisi adına ödülü, dizinin üç sezondur ilgiyle izlenen Abdurrahman Alp karakterini canladıran Celal Al Nebioğlu ve bu sezon Aliyar karakteriyle dizideki yerini alan oyuncu Cem Uçan aldı.

Ayrıca 15 Temmuz şehidi Mustafa Canbaz’ın ailesine ve yine 15 Temmuz gazilerinden Sabir Ünal ve Safiye Bayat’a ödül verildi.

 

 

Bu haber toplam 931 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim