• İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

8. İstanbul Edebiyat Festivali’nin İkinci Günü Dolu Dolu Geçti

8. İstanbul Edebiyat Festivali’nin İkinci Günü Dolu Dolu Geçti
Festivalin 2. Günü coşkuyla sona erdi.

TYB İstanbul Şubesi’nin İBB Kültür Daire Başkanlığı’yla ortaklaşa düzenlediği 8. İstanbul Edebiyat Festivali’nin ikinci gününde 4 önemli oturum gerçekleşti.

Bilâli Yıldırım’ın moderatör olduğu ‘Düşünce Dünyamıza Vurulan Darbeler’ başlıklı ilk oturumda, yazar Yusuf Kaplan konuşmacı olarak yer aldı. “Satırlara yazılan değil, sadırlara kazınan fikirler kalıcı olur” diyen Kaplan, “Fikir, zikir ve şükür bir arada olmazsa hakikate ulaşılamaz” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 2 saat boyunca yoğun bir ilgiyle takip edilen 1. Oturumun ardından kısa bir ikram ve canlı müzik dinletisi gerçekleşti.

2. Günün 2. Oturumunda ise ‘Darbeler ve Edebiyat’ meselesi ele alındı. Prof. Dr. Hayati Develi, “Darbe Gören Kavramlar ve Darbecilerin Dili” başlığıyla önemli bir konuşma gerçekleştirirken; Prof. Dr. Fatih Andı da “Edebiyat ve Sosyal Meseleler” başlıklı sunumuyla darbeler tarihini değerlendirdi. Yunus Emre Altuntaş’ın ise “Darbeler Üzerine Yazılan Edebi Eserler”i ele aldığı oturumun yöneticiliğini Hüseyin Yahya Şekerci üstlendi.

‘Tarihten Günümüze Darbeler’ başlıklı 3. Oturumda ise Prof. Dr. Mehmet Çelik, darbeler tarihini coşkulu ve gür bir biçimde katılımcılara aktardı.

2. Günün son programı ‘Darbeler ve Dergiler’ başlığıyla gerçekleştirildi. Bünyamin Yılmaz’ın oturum yöneticisi olduğu programda, Fayrap Dergisi’nden Elyesa Koytak, Dil ve Edebiyat Dergisi’nden Üzeyir İlbak, İtibar’dan Gökhan Ergür ve Türk Edebiyatı Dergisi’nden Bahtiyar Aslan’ın konuşmaları yer aldı. 15 Temmuz’da ve sonrasında yaşananların dergiler cephesinde nasıl karşılık bulduğu ve dergilerin darbe dönemlerindeki duruşu üzerine değerlendirmeler yapıldı.

TYB İstanbul'un İstanbul Edebiyat Festivali’yle eş zamanlı olarak Kızlarağası Medresesi'nde düzenlediği dergi fuarı da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Bu haber toplam 837 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim