• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

8. Malatya Film Festivalinde Konuk Ülke Filistin

8. Malatya Film Festivalinde Konuk Ülke Filistin
8. Malatya Uluslararası Film Festivali bugün başlıyor. Festival 15 Kasım tarihine kadar devam edecek. Festivalin başlaması nedeniyle bu akşam saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Yeni Nikah Sarayı’nda açılış töreni düzenlenecek.

Festivalin resmin internek sitesinde yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin katkılarıyla 9-15 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen 8. Malatya Uluslararası Film Festivali başlıyor.

Bu yıl Şener Şen, Perran Kutman, Cem Yılmaz, Şerif Sezer, Nuri Bilge Ceylan, Osman Sınav, Mehmet Aslantuğ, gibi birbirinden ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek festivalde Türkiye ve Dünya sinemasından birçok film ve etkinlik Malatyalı sinemaseverlerle buluşacak.

Sinema dünyasından birçok ismi Malatya’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Hacı Uğur Polat, şehir ve belediye olarak festivale hazır olduklarını dile getirdi. Polat, bilhassa çevre iller olmak üzere tüm Türkiye’den sinemaseverleri Malatya’ya beklediklerini ifade etti.

Açılış Galası
Festivalin açılış galası 9 Kasım akşamı Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Açılış gecesinde Şener Şen, Perran Kutman ve Osman Sınav’a Onur Ödülleri verilecek. Şener Şen’e ödülünü Cem Yılmaz takdim ederken Perran Kutman ve Osman Sınav’a ise Şerif Sezer ve Mehmet Aslantuğ ödül verecek. Açılış günü ayrıca ‘Türk Sinemasına Katkı Ödülleri’ de verilecek.

Cem Yılmaz gün içerisinde gösterimi yapılacak ‘Arif v 216’ filminin ardından film ekibiyle beraber bir söyleşi de gerçekleştirecek.

Yeni Bölümler
Festival programında bu sene birçok yenilik bulunuyor. Bu yılın yenilikleri arasında yer alan ‘TRT Belgesel Kuşağı’nda 5 adet belgesel seyirciyle buluşacak. Ayrıca korku filmlerine yer verilen‘Korku Tüneli’ ve komedi filmlerinin yer aldığı ‘Komedi Vitrini’ de festival programına eklenen yeni bölümler arasında.

Konuk Ülke
Festivalin bu yılki konuk ülkesi Filistin.

‘Festival Geldi’ Bölümü
‘Festival Geldi’ bölümü ise festivalin en çok dikkat çeken bölümlerinden birisi. Suat Köçer bu bölümü şu sözlerle özetliyor:

Devamı: http://www.izdiham.com/8-malatya-film-festivalinde-konuk-ulke-filistin/

Bu haber toplam 1057 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim