• İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C

Abbas Güçlü: Zor karar!

Abbas Güçlü: Zor karar!
Üniversite tercihleri yarın başlıyor. Milyonlarca aday, zor hem de çok zor bir karar arifesinde! Ya hayalini kurduğu mesleği seçip işsiz kalma riskini göze alacak ya da iş bulma şansı yüksek alanlara yönelip mutsuz olacaklar!

Tercih listelerinin hazırlanması, üniversiteye giriş maratonunun en zor süreci. İsteklerinizle, kontenjanların örtüşme olasılığı yüzde 10’nun altında.

Bu yüzden, adayların 1’i sevinecek, 10’u üzülecek. Oysa eğitim gençleri hayata küstürmek için değil, kazandırmak için var! Ama nedense, bunu bir türlü anlayamadık!!!

Milliyet olarak, bu zor dönemde, yine adayların yanı başında olacağız. Bugün başlayan yazı dizisinin yanı sıra yarın ücretsiz olarak tüm okurlarımıza armağan edeceğimiz 2019 Üniversiteler Tercih Rehberi, bu alanda hazırlanan çalışmaların en iyisi! Bayinize bugünden söyleyin! Yoksa, çok aramak zorunda kalabilirsiniz…

LGS mağdurları

Liselere yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor. Yaz, geldi geçiyor. Milyonlarca aile hâlâ tatile çıkamadı. Çünkü çocuklarının geleceği hâlâ muallakta yani belirsiz.

İlkokuldan üniversiteye değişen hiçbir şey yok. Hemen herkes aynı sıkıntıyı yaşıyor. Ama sanki en büyük sıkıntı, liselere girişte. Çünkü içine sinen bir okul bulan yok gibi.

Liselere yerleştirme sonuçları, derin hayal kırıklıkları yaşatacak. Sınavla girilen okul sayısının az, diğer liselerin ise ikâmete dayalı hale gelmesi yarışın adilliğine gölge düşürdü. Hormonlu notların belirleyici durumu, birçok veliyi şimdiden huzursuz ediyor.

Yüzbinlerce öğrenci, kendilerini ya hiç istemedikleri bir okulda bulacak ya da açık liseye yönlendirilecekler.

Devamı: http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/abbas-guclu/zor-karar-6003668

Bu haber toplam 377 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim