• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Abdülhamid Han Türbesini ziyaret

Abdülhamid Han Türbesini ziyaret
“100 Yıl Sonra II. Abdulhamid Han İlmî Toplantısı"nın 3. gününde, katılımcılar Sultan Abdulhamid Türbesi’ni ziyaret etti.

Okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duaların ardından, TYB Şeref Başkanı D. Mehmed Doğan kısa bir konuşma yaparak, “Abdülhamid Han sonrası emperyalistler büyük bir birlik olan İslam âlemini parçalayarak kendi büyük birliklerini kurdular.” dedi ve Abdülhamid Han’ın dirayet ve birikimiyle İslam dünyasında özlenen bir lider olduğunu ifade etti.

Türbe ziyaretinin ardından TYB Şeref Başkanı D. Mehmed Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkez Yöneticileri ve akademisyenler İstanbul Şubesi’ni ziyaret etti.

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı buluşmada, misafir akademisyenler kendi ülkelerindeki güncel gelişmeleri aktardılar.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ise, “İslam dünyasında siyaseten olduğu gibi kültürel olarak da işbirliğinin artması ve geleceğe yönelik stratejilerin geliştirilmesi gerekmektedir. Maalesef Müslümanlar birlik ve beraberlikten koparılmış, Batılıların bölücü projelerine mahkûm edilmiştir. Abdulhamid Han’ı anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. İstanbul’da üç gün boyunca devam eden bilgi şöleni vesilesiyle yurtiçinden ve yurtdışından katılan akademisyenlere, Sendikamıza, Üniversitemize, Şeref Başkanımız Mehmed Doğan Bey’e, Genel Merkez yöneticilerimize ve bütün kültür adamlarımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Ziyarette Genel Merkez Yönetimi’nden Ferhat Koç, İbrahim Ulvi Yavuz, M. Enes Kala, Fatih Gökdağ; akademisyenlerden Prof. Dr. Yakup Zaki, Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Kalfallah, Doç. Dr. Rahman Ademi, Prof. Dr. Caner Arabacı, Prof. Dr. Ali El Suli, Yrd. Doç. Dr. Nasrullah Salehi, TYB İstanbul Yönetimi’nden Ahmet Maraşlı ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf Dinç de hazır bulundu.

1.-002.jpgimg_20180225_112943.jpg

Bu haber toplam 1418 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim