• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Abdülkadir Özkan: 40 yıl önce, 40 yıl sonra

Abdülkadir Özkan: 40 yıl önce, 40 yıl sonra
“Ortadoğu acı tarlası…

Batı kanlı ellerini Müslümanların üzerinden çekmedi, çekmeye de henüz niyetli görünmüyor.

Hitler’in hırsı, bütün Batı dünyasının psikolojisi olmuş gibi.

‘Küfre rıza küfürdür’ hükmü gereğince, zulme rıza da zulümdür.

Mazlum olmak zalim olmaktan iyidir, diye teselli bulamıyorum.

Günümüz Müslümanlarının hayat hakkı ve geleceği konusunda Müslümanlardan çok gayr-i Müslimler söz sahibi. Yani biz, biz olmadığımız için, bizden başka herkes bizim geleceğimizde söz sahibidir.

İnsan hakları beyannamesi, Birleşmiş Milletler kararları Müslümanlar için değil, Hristiyanlar (Siyonistler) için geçerli dense yeridir.

Önemli olan Müslümanların kendilerine düşeni yapmasıdır. Bugüne kadar yaşadığımız sürgünün ne zaman farkına varılırsa o gün zarardan dönülmüştür.

Evet, bütün İslam dünyası muhacir bugün...”

Yukarıdaki satırları bundan 5 yıl önce ahirete uğurladığımız Mustafa Miyasoğlu kardeşimin Muhacir isimli kitabının 1981 tarihli ilk baskısından aldım. Kütüphaneme göz gezdirirken karşıma çıkan Miyasoğlu’nun Muhacir kitabı beni yıllar öncesine götürdü. Onun her an hareket halinde ve bir şeyler yapmanın peşinde olduğunu, durmak ve yorulmak bilmeyen gayreti gözümün önünde canlandı. Bu arada yıllar sonra kitaba yeniden göz gezdirdiğimde gördüm ki, aziz dostumun yaptığı tespitler ile bugün arasında İslam dünyası ve Müslümanların içinde bulunduğu durumda bir değişiklik olmamış. Afganistan’da yine kan akmaya devam ediyor, İran yine ABD tarafından karıştırılmaya çalışılıyor, teslim olmaya zorlanıyor. Buna ilave olarak Libya, Irak ve Suriye’de karmaşa devam ediyor. İnsanlar ya ülkelerini terk etmek zorunda kalıyorlar ya da kendilerine biçilmiş şartlara boyun eğiyorlar.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/1652194/abdulkadir-ozkan/40-yil-once-40-yil-sonra

Bu haber toplam 1027 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim