• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Abdülkadir Özkan: ABD, BM ve Rusya aynı telden çalıyor

Abdülkadir Özkan: ABD, BM ve Rusya aynı telden çalıyor
Suriye olayları Rusya ve ABD’nin gerçek yüzlerinin görünmesini bir kez daha sağladığını düşünüyorum.

Dikkat edilirse Türkiye Suriye’deki gelişmeler karşısında ne zaman sert bir tavır belirlerse gerek ABD, gerek Rusya hemen harekete geçiyor, heyetler gönderiyor, sanki Türkiye’ye karşı büyük bir sevgi besliyor görüntüsü veriyorlar. Amma neticeye baktığımızda sadece Türkiye’nin Suriye’de önü kesilmiş oluyor, Esad rejimi köşeye sıkışmışlıktan, teslim olma noktasına gelmişlikten kurtarılıyor. Bu bakımdan ABD ve Rusya yetkilileri birbirlerinden farklı şeyler söylüyor olsalar da aynı telden çalıyorlar. Daha önceleri de dikkat çekmeye çalıştığım gibi, Suriye’de bu iki devlette birbirlerine çıkarlarının korunmasında destek oluyorlar.

Başlıkta bir de Birleşmiş Milletler’e (BM) dikkat çekmeye çalıştım. Çünkü dünya üzerinde savaşı ve zorbalığı önlemek, barış ve adaleti sağlamak için kurulduğu söylenen bu örgüt, görünen o ki, sadece istatistik listeleri yayınlıyor. Bir diğer ifadeyle İslam dünyasındaki çatışmalarda ölenlerin, çatışmalar sebebiyle yurtlarını terk etmek mecburiyetinde kalanların çetelesini tutuyor, bunları belli aralıklarla ilan ediyor. Peki, BM’nin kuruluş amacı bu mu? Yani çatışmaları önlemek mi, yoksa çatışmaları önlemek hususunda ciddi hiçbir harekette bulunmayıp çatışmalarda hayatını kaybedenlerin listesini yayınlamak mı?

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/3656904/abdulkadir-ozkan/abd-bm-ve-rusya-ayni-telden-caliyor

Bu haber toplam 284 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim