• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Abdülkadir Özkan: ABD'nin bastığı yerde ot bitmez

Abdülkadir Özkan: ABD'nin  bastığı yerde ot bitmez
Suriye’nin Kuzeyinde barış koridoru (güvenli bölge) oluşturulması hususunda ABD ile mutabakat sağlanmış. Sağlanan söz konusu mutabakatın bölgemizde, özellikle de barışa zemin hazırlamasını yürekten isterim.
Ancak, bugüne kadar ABD barış götürmek adına hangi ülkeye yönelmiş, orada etkinlik kazanmış ise o ülke ya tam bir kan gölüne ve bataklığa dönmüş ya da bölünmüştür. Bu bakımdan, “ABD’nin bastığı yerde ot bitmez” diyorum. Olaylar bunu gösteriyor. Söz konusu ülkelerde yaşayanlar geldikleri noktada ABD’ye, “Gölge etme başka ihsan istemeyiz” deme noktasına gelmişlerdir. Çünkü nerede barış ve özgürlüklerin temini için ABD varlığı ortaya çıkmış ise o ülkelerin insanları eski hallerini arar duruma gelmişlerdir. Söz gelimi yıllarca Vietnam’ı komünizmin yayılmacılığından kurtarmak için asker gönderdiğini ileri süren ABD adı geçen ülkede yüzbinlerce babasız çocuk bırakmış, bunca zaman geçmiş olmasına rağmen insanlar tam bir sefalet içinde yaşamaya mahkûm edilmiş durumdalar. Afganistan’da barışı sağlamak adına devreye giren ABD, Afganistan’ı terör ve çatışmalar ülkesi haline getirmiş, Müslümanlar birbirlerini kırmaya devam ederken ABD varlığı ve sömürüsü giderek bu ülkede yerleşmektedir. Irak’ı Saddam zulmünden kurtarmak için işgal etmişler ama insanlar bugün Saddam’ı arar hale gelmişlerdir. Libya böyle, korkarım Sudan da benzer duruma düşecektir.
 
Netice itibariyle demek istediğim o ki, ABD’ye güvenerek barışı sağlamak için nerede yola çıkılmış ise barış eskiye göre çok daha hayal olmuştur. Bu bakımdan Suriye’de ABD ile barış koridoru oluşturulacağı söylemlerine ihtiyatlı yaklaşmak gerekiyor. Kaldı ki, bu tespit sadece bizim ABD’nin sicil dosyasına bakarak ulaştığımız bir sonuç değildir. Dünkü tüm gazetelerde, “Güvenli bölge için ABD ile mutabakat” başlığı altında yer alan haberlerin hemen yanı başında, “ABD’den teröre destek itirafı” ya da, “Çekiç Güç gibi olmasın”, “Sınıra 6 bin DEAŞ’lı planı” veya “ABD, Suriye’deki ortaklarını büyütüyor” başlığı altında haberler birlikte yer alıyordu. Özellikle ABD’nin ikiyüzlülüğüne temas eden haberlerde ABD’nin bir yandan Türkiye’nin barış koridoru çağrısına olumlu karşılık verdiği ön plana çıkartılırken diğer haberlerde ABD’ye güvenilemeyeceği, özellikle terör örgütleri ile ortaklığını kesmeyeceği ABD kaynaklarına dayanılarak dile getiriliyordu. Bu bakımdan sanıyorum başlığa çıktığım, “ABD’nin bastığı yerde ot bitmez” nitelendirmem hususunda yalnız değilim.
Bu haber toplam 297 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim