• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Abdülkadir Özkan: ABD’nin Suriye planı Türkiye’yi de içine alıyor

Abdülkadir Özkan: ABD’nin Suriye planı Türkiye’yi de içine alıyor
Artık ABD’nin Suriye planının hedefinin gizlenecek bir yanı kalmadı. Bu planın geleceğini tahmin etmek çok kolay. Hatta açıkça ortada.

Çünkü ABD’li yetkililer yaptıkları açıklamalarda ve attıkları adımlarda bu hususa özellikle Türkiye’yi alıştırmaya çalışıyorlar. Suriye konusunda birlikte hareket ettiğimiz izlenimi verilen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “ABD’nin Suriye’yi bölerek Fırat’ın doğusunda sözde bir devlet kurmayı hedeflediğini” söyleyerek, ABD’nin ateşkesle kurulan tampon bölgelere yasadışı olarak sızmak istediğine dikkat çekiyor. Lavrov’un bu açıklamasının da sonuç olarak ABD’nin Suriye planını bozacak bir yanı yok. Yapılan iş bilinenin tekrarından ibaret. Ayrıca 8 yılı aşkın bir süreden beri Suriye’de çatışmalar devam ederken ABD ile Rusya’nın bir kez bile olsun karşı karşıya gelmedikleri, iki tarafın da Suriye’deki hâkimiyet alanlarını genişletmek konusunda birbirlerine destek verdiklerini söylemek bile yanlış olmaz. Bunun ötesinde Lavrov’un ABD’nin tampon bölgelere yasadışı yollarla sızmak istediği ifadesi de fazla bir anlam ifade etmiyor. İşgal altındaki bir Suriye’de hangi yasaya uymak söz konusu olur ki! İşgal altındaki ülkedeki yasaları işgalcilerin belirlediği bir gerçek değil mi?

 

Maksadım, Lavrov’un bu sözleri dolayısıyla Rusya’yı eleştirmek değil. Sadece Lavrov açıklaması yüz yıllık bir planının gelinen noktada ABD ve ortakları aracılığı ile hayata geçirilmeye çalışıldığı, bu gerçekleşirken arada bir Rusya’dan yapılan açıklamalar ile ABD eleştiriliyormuş görüntüsü verilerek Türkiye ve İran’ın sempatisi toplanmaya çalışmaktan öte gitmiyor. Kaldı ki, insanımız ABD’nin Suriye’yi bölerek burada bir Kürt devleti kurmak için çalıştığını Lavrov’un açıklamasından öğrenecek değildir. Bu gerçeğin gizli kapaklı bir yanı kalmamıştır. Çünkü ABD’den birbirini takip eden çelişkili açıklamalar bu ülkenin oyun içinde oyun peşinde olduğunu açıkça gösteriyor. Bunun ötesinde son günlerde medyaya yansıyan haberlerde ABD’nin DEAŞ militanlarını Suriye’deki üslerine ve Irak’a çekmekte olduğu belirtiliyor. Yani, ABD, DEAŞ militanlarını elinin altında tutarak ileride bu teröristleri Suriye’deki planını uygulamada maşa olarak kullanacağı da açıkça görülüyor. Zaten Suriye’nin DEAŞ’tan tamamen temizlendiği, bunun için de ABD’nin askerlerini çekmeye başladığı yolundaki haberlerde tam olarak gerçeği yansıtmıyor. Tam bir oyalama ve kandırmaca sergileniyor. Görünen o ki ABD, DEAŞ’lı teröristleri araziden kendi üslerine çekerek bir süreliğine ortada görünmelerini engellemeye çalışıyor.

Bu arada ABD, Türkiye’yi de tehdit etmeyi sürdürüyor. Özellikle Rusya’dan alınacak S-400 füze savunma sistemine karşı yürütülen kampanyada sonuç alamayacaklarını gördükçe de ülkemizi çeşitli yollardan sıkıştırmaya çalıştıklarını söylemek yanlış olmaz. Kısaca, ABD, Suriye’deki planını hayata geçirmek için Türkiye’yi hareketsiz bırakmanın peşinde.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/1884641/abdulkadir-ozkan/abdnin-suriye-plani-turkiyeyi-de-icine-aliyor

Bu haber toplam 434 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim