• İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Abdülkadir Özkan: Hiçbir şey olmamış gibi yola devam edilebilir mi?

Abdülkadir Özkan: Hiçbir şey olmamış gibi yola devam edilebilir mi?
Perşembe günü akşama kadar, daha doğrusu ABD heyeti ile görüşmelerin sonuna kadar millet olarak gündemimiz Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mektuptu.

Mektubun üslubuna duyulan tepkiydi. Kiminle görüşmüş isek Trump’ın mektubu hadsizlik, küstahlık, hatta alçaklık olarak nitelendiriliyordu. Söz konusu mektup 9 Ekim’de gönderilmiş olmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı çevrelerinden mektup basına sızdırılmamıştı. Gerçi, mektuptan söz etmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmalarında bazı ipuçları veriyordu ama meseleyi açıklamıyordu. Ancak, öyle anlaşılıyor ki, Trump’ın mektubu ABD kanadından sızdırıldı. Bu arada mektup konuşulurken, söz konusu mektuba cevabını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatma talimatı ile verdiği söyleniyordu. Hatta bu talimat ile mektubun çöp sepetine atıldığı ifade ediliyordu. Trump’ın mektubundan kamuoyumuz bir hafta haberdar olmamıştı. Belki de kamuoyuna açıklamaya gerek duyulmamıştı.

İşin bir başka boyutu ise söz konusu mektubun ABD heyetinin Türkiye’ye geldiği gün sanal âleme düşmüş olmasıydı. Çünkü mektubun tartışılmaya başlanması ile sinirler de iyice gerilmişti. Böyle bir ortamda ABD Başkan Yardımcısı ile önce Cumhurbaşkanı Erdoğan bir saat 40 dakika görüştü. Ardından heyetler arası görüşmeler başladı. Görüntülerde iki tarafın da çok gergin olduğu hissediliyordu. Ancak, görüşmelerin uzaması özelliklede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı’nın uzun görüşmesinin ardından heyetler arası görüşme kararı alınmış olması pek çok yorumcu tarafından anlaşma olacağı şeklinde değerlendiriliyordu. Bu değerlendirmeyi yapanlar yanılmış da olmadılar. Sonunda önce ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde ABD heyeti bir açıklama yaparak Barış Pınarı Harekâtı’nın durdurulması kararlaştırıldığını, bu da ateşkes kararı alındığı şeklinde nitelendirildi. Daha sonra Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu bir açıklama yaparak Güvenli Bölge konusunda anlaşmaya varıldığın belirtti. Bu arada ateşkes söz konusu olmadığı, terör örgütünün güvenli bölgeden çekilmesi için 5 günlük süre verildiğini, aksi halde harekâtın kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu.

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim