• İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Abdullah Muradoğlu: ABD’nin sonsuz savaşları ve Trump..

Abdullah Muradoğlu: ABD’nin sonsuz savaşları ve Trump..
Trump yönetimindeki “Neoconlar” savaşsız yaşamayacakları için kendilerine uygun bir ülke daha buldular, Venezuela.

“Venezuela darbesi”nin bayraktarlığını Kongre’de Senatör Marco Rubio yapıyor. Dış İşleri Bakanı Mike Pompeo ise George W. Bush döneminin meşhur Neoconlarından Elliott Abrams’ı “Venezuela Özel Temsilcisi” olarak görevlendirdi. Hepsi el birliğiyle Nicolas Maduro’yu devirmeye çalışıyorlar. Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, başkanlıktan çekilmemesi halinde Maduro’yu Guantanamo’daki ABD üssünde bir hücrenin beklediği tehdidinde bulunmuştu. Senatör Rubio da yayınladığı twett’e Kaddafi’yi kanlar içerisinde gösteren bir fotoğrafı koyarak tehdidi daha ileri seviyeye taşıdı. Pompeo da yaptığı açıklamada Maduro’nun günlerinin sayılı olduğunu söyledi. Bolton, Güney Kore gezisini “Venezuela” için iptal ederken, Elliott Abrams Venezuela sınırlarında dolaşıyor.

Epeydir ortalarda görünmeyen Suudi prenslerinden Bender Bin Sultan, “Independent Arabia”ya verdiği röportajda “Katar, Doha’daki ABD üssünün kendilerini koruyacağı zehâbına kapılmasın” dedi. ABD’nin Ortadoğu’daki en büyük hava üssünün bir zamanlar Libya’da olduğunu söyleyen Prens, ABD’nin 1969’daki askeri darbeden Kral İdris’i korumadığını hatırlatıyor. Amerikalılar Libya’nın iç meselesi olduğu gerekçesiyle İdris’in devrilmesini sadece izlemişler. Bender’in kızı Prenses Rima ise Halid Bin Selman’dan boşalan Washington Büyükelçiliği’ne atandı. “Bush ailesi”ne yakınlığı sebebiyle “Bender Bush” olarak anılan Prens Bender de 22 yıl Washington Büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Prenses Rima’nın atamasıysa Suud hanedanı içindeki kavganın yatıştığı izlenimi veriyor.

Bu arada İsrail medyasına sızan bilgilere göre Kral Selman, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın elinden “Filistin-İsrail” dosyasını almış. Kral Selman, Pompeo ile Ocak ayında yaptığı görüşmede Trump’ın ‘Ortadoğu Barış Plânı’nı tasvip etmediğini söylemiş. Kral Selman, Suudi-İsrail ilişkisinin Filistin Devletinin kurulmasından sonra normalleşebileceğini söylemiş. Prens Selman’ın Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner’in yürüttüğü sözde barış plânını Filistinlilere kabul ettirmek için zorlayıcı rol oynayacağı öngörülüyordu.

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/abdullahmuradoglu/abdnin-sonsuz-savaslari-ve-trump-2049435

Bu haber toplam 337 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim