• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Abdurrahman Dilipak'tan: Tarikat kontenjanından milletvekili

Abdurrahman Dilipak'tan: Tarikat kontenjanından milletvekili
Eskiden tarikatlarda “devlet kapısından uzak durulması” öğütlenirdi.

“Kul hakkı” denirdi. Kamu malına da “yetim hakkı” olarak bakılırdı.. “Ömer ve kocakarı” ilişkisi hatırlanırdı. Madem yapmadıklarından da hesaba çekileceğiz, insanlar kendilerine, ailelerine, akraba ve komşularına karşı sorumluluklarını yerine getirme konusunda bu kadar isteksizken, başkalarının sorumluluklarını da talep etmek “veballi” bir işti.

Şimdiye gelince tarikatlar adına partilerle pazarlık yapılıyor, kontenjanlar oluşturuluyor.. Tarikat kontenjanından milletvekili çıkartılıyor..

Tarikatlar daha önce sivildi, şimdi “siyasallaştı”. Bürokraside kadrolaşıyorlar.. Kendi adamlarına kadroda yer bulmak için, sınav sorularını çalabiliyorlar.. Önlerindeki adamının yerini almak için ona iftira edebiliyorlar.. Gayeye giden her yol meşrudur mantığı ile hareket ediyorlar.. Kamu kaynaklarını kendi cemaatlerine aktarabiliyorlar.. Rüşvetin adını “himmet” koyup yollarına devam edebiliyorlar..

Lionslar, genel olarak masonik örgütler “hizmet ediyoruz” derler.. Bizimkilerin “himmet” taleplerinin perdesi de “hizmet”. Onlara “Şeytan sizi Allah’la aldatmasın” demek gerek..

Kedi acıkır da, yavrusunu yemeye karar verirse onu fareye benzetirmiş. Bizimkiler de yiyecekse, vakıf, cami, Kur’an kursu diye çıkıyorlar ortaya..

Yazının devamı için: http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/abdurrahman-dilipak/tarikat-kontenjanindan-milletvekili-9723.html

Bu haber toplam 1876 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim