• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Abdurrahman Şen TYB İstanbul'da Konuşacak

Abdurrahman Şen TYB İstanbul'da Konuşacak
İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, TYB İstanbul'da okuyucuları ile 4 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'dan itibaren bir araya gelecek ve "Kitabına Göre Konuşalım" program dizisi kapsamında Bir Destan Adam, Mehmed Âkif Ersoy isimli eserini anlatacak.

İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, TYB İstanbul'da okuyucuları ile 4 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'dan itibaren bir araya gelecek ve "Kitabına Göre Konuşalım" program dizisi kapsamında Bir Destan Adam, Mehmed Âkif Ersoy isimli eserini anlatacak.

 

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Kitabına Göre Konuşalım program dizisini bu dönem de sürdürüyor. Edebiyat ve medya alanından önemli yazarları konuk eden programın bu yılki ilk konuşmacısı İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen olacak. Şen'in Bir Destan Adam, Mehmed Âkif Ersoy isimli eseri hakkında konuşacağı program, 4 Kasım Cumartesi günü saat 16.00'da başlayacak.

 

ABDURRAHMAN ŞEN KİMDİR?

1955'te Sivas'ta doğdu. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü'nde tamamladı. 1975'de başlayan gazetecilik hayatında çeşitli gazetelerde -genelde kültür sanat ağırlıklı- görevlerde bulundu, köşe yazarlığı yaptı. Cemre, Beyazsanat ve Sarmaşık Kültürisimli kültür sanat dergilerini yayımladı. Beyoğlu Belediyesi'nde 1995 Haziran ayından, 2004 Aralık sonuna kadar kültür sanat konularında 2 dönem başkan danışmanlığı yaptı. Bu süre zarfında, birçoğu ilk olma özelliği taşıyan çeşitli etkinliklere imza attı. Cemre, Hilal'i Beklerken, Renk Renk Sinema, Son Sultanü'ş Şuara Necip Fazıl, İstiklâl Marşı ve Mehmed Âkif Ersoy, Ediplerin Gözüyle Necip Fazıl, Bir Destan Adam, Mehmed Âkif Ersoy ve TC Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan Türk Sinemasında Yerli Arayışlar isimli yayınlanmış 8 kitabı bulunuyor. Kültür Bakanlığının, Türk Kültürü'ne Hizmet Özel Ödülü'nü aldı (1995). Çeşitli kültür kuruluşlarında; kurucu başkanlık, başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Ağustos 2004'de, doğduğu ilçe olan Sivas-Hafik'te bir kütüphane oluşturulması için 3500 kitabını bağışladı. Yıl içerisinde yapılan kültür merkezi ve içindeki kitaplık, 5 Eylül 2005 tarihinde yapılan bir törenle hizmete sokuldu. Ocak 2012'den bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Bu haber toplam 2443 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim