• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Abir En Nahas: Afrin’den bütün hikâyeyi anlatan 12 sahne

Abir En Nahas: Afrin’den bütün hikâyeyi anlatan 12 sahne
  1. Afrin zeytini

Afrin, zeytinliklerin bol olduğu bir yerdir. Savaştan önce de orayı böyle bilirdik. Suriye’de en iyi zeytinin ve zeytinyağının çıktığı bölge olarak bilinirdi. Güzel bir yer olmasına rağmen Suriye rejimi tarafından fazlasıyla ihmal edilmişti. Turistik açıdan çok gelişmiş bir yer olabilirdi ancak rejim oranın yoksulluk ve cehalet içerisinde kalmasını tercih etmişti. Gerçi Suriye’de rejime yakın durmayan bütün şehirlerin ve kasabaların kaderiydi bu. Sadece Afrin’in değil.

  1. Gerçek Kürtlerin protestosu

Suriye devriminin başladığı 2011 yılında her Cuma günü ülkenin dört bir yanında rejim karşıtı gösteriler yapılıyordu. Afrin de bu gösterilerin yapıldığı yerlerden birisiydi. O vakitler dilimizdeki söz şuydu “Suriye halkı boyun eğmeyecek”. Afrin de böyle diyordu. Çünkü biz aynı halktık, Suriye halkı. Suriye’nin kuzeyinden yükselen “azadi” çığlıkları bizi de aynı sevince, özgürlük sevincine ortak ediyordu. Biz de Araplar olarak “özgürlük” diyorduk.

  1. PYD-Esed ortaklığı

PYD ne zamanki tek başına oralarda idareyi eline aldı, işte o zaman “özgürlük” diye haykıranlara karşı tutuklamalar ve suikastlar baş gösterdi. Rejim sanki PYD eliyle yeniden burayı ele geçirmiş gibiydi. Esed ne istiyorsa artık o oluyordu. Fazladan bir de Araplara karşı bir Kürtçülük rüzgârı esmeye başlamıştı. Afrin hem Özgür Suriye Ordusu mensupları, hem de Esed rejimine karşı çıkan Kürt aktivistler için yaşanmaz bir bölge haline gelmişti.

  1. PYD-Özgür Suriye Ordusu düşmanlığı

Afrin’deki o manzarayı unutmak mümkün mü? PYD’li militanların Özgür Suriye Ordusu’nun genç savaşçılarını öldürüp cesetlerini bir kamyonetin arkasına istifleyerek caddelerde attıkları zafer turunu unutabilir miyiz? Kendisine “halkı koruma birliği” adını veren hainlerin kendi ülkesinin insanına yaptığı bu alçaklık unutulur mu? PYD tarafından katledilen o gençlerin bir kısmı benim şehrim Humus’tan gelmişlerdi. Esed’in kuşatmasını yarıp İdlib tarafına canlarını zorlukla atabilen bu yiğit gençlere yapılan muamele, hatırlandığı her an insanın kanını yeniden donduruyor.

Devamı: http://www.gercekhayat.com.tr/yazarlar/afrinden-butun-hikayeyi-anlatan-12-sahne/

Bu haber toplam 1126 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim