• İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Adem Çaylak'dan: Milat’ta Yazmaya Veda Etmek Durumunda Kalıyorum!

Adem Çaylak'dan: Milat’ta Yazmaya Veda Etmek Durumunda Kalıyorum!
35 gün önce dünyevi hayata gözlerini kapatan rahmetli babam Kemal Çaylak, her daim bana, “Oğlum her zevalin bir kemali vardır. Zevaliha kemaliha” derdi. Bu sözün anlamını o vakitler pek anlamıyordum.

 Ancak Milat gazetesine bugün veda etmek durumunda kaldığımda daha iyi idrak ettim. Evet, her  miladın bir zevali ve her zevalin bir kemali vardır tasavvuru ile 4 yıldır hiç bir karşılık beklemeksizin ve almaksızın yazdığım Milat’taki yazı serüvenim zeval bulmuş oldu. Ancak ben deMilat’ta başlayan ilk muharrirlik tecrübemin zeval bulmasıyla daha olgun bir kemale ermiş olduğumu anladım. Ölümünden hemen sonra bile, somut bir olayla daha yetkin bir kemalde “oluş”mamı, o derin ifadesi ile hatırlamama vesile olan rahmetli babama müteşekkirim.    

 

Evet öncelikle, çıktığı ilk süreçte kokuşmuş ve uydu(ruk)laşmış medyada, bir nebze de olsa muhalif ve cüretkar bir heyacan yaratmış ancak zamanla Türkiye’nin o ne idüğü belirsiz “hassas dengeleri” münasebetiyle farklı bir formata bürünen Milat’ın köşesini bana açan sahibi ve yöneticilerine teşekkür ederim. İkinci olarak, 4 yıldır yazdığım yazılarımdaki muhalefet ruhumu ve eleştirel bakış açımı paylaşan ya da paylaşmayan Milat okurlarının benimle girdikleri etkileşim ve sabırları için, onlara da ayrı ayrı şükranlarımı sunarım.

Süreç içinde daha çok “dava” güdüsü ile iktidar ve Erdoğan’a yönelen haklı ya da haksız eleştiri ya da saldırıları karşılamak adına, iktidara yakın bir yayın politikası takip etmeye yönelen Milat’ın, bir kaç yazımı yayınlanmaması ve süreç içinde bir kaç yazım ile özellikle son günlerde vurgusu ve şiddeti artan sorgulayıcı yazılarıma yumuşatılma istemi karşılığında yayınlanması dışında çok büyük çoğunluğu ile belki de kendilerinin tasvip etmedikleri muhalif ve eleştirel yazılarımın yayınlanmasına tahammül gösterdiği bir gerçektir. Ne var ki son yıllarda,Türkiye’deki siyasi olaylara bakış açısıyla, benim “saray” ve iktidarın yanlışlıkları ve rotalarını kaybettikleri, devletleştikleri ve müslümanları kapitalist sistem ve post-Kemalist rejime entegre hareketine dönüştüklerine ilişkin, kitabın ortasından konuşan ve iktidar onlardan yana bile olsa onları adalet terazisinde tartmak ve istikamette tutmak adına, müslüman adalet ve vicdanını harekete geçirmeyi hedefleyen ahlak, adalet, özgürlük ve hakkaniyete dayalı yapıcı ancak net ve kararlı haykırış, feryat ve tavizsiz duruşuma dair yazılarıma Milat’ın daha fazla sabredemeyeceği de bir kemaliyat-ı hakikat haline gelmişti.

Çünkü süreç içinde bir kaç yazıda olduğu gibi en son geçen Pazartesi (23 Ağustos) yayınlanması gereken, “Uydu” Medya başlıklı yazım, hakarete varan ifadeler kullandığım gerekçesi ile tarafımdan yumuşatılarak ve düzeltilerek ancak geçen Salı günü (24 Ağustos) yayınlanmıştır. Yine de istirhamımı kırmayarak yumuşattığım yazıyı yayınlama cesareti gösterdikleri için Milat yönetimine teşekkür ederim. Bunun üzerine kendilerine, en son olarak “bir “veda” yazısı yazmama izin verin, ondan sonra artık ben kendilerini zor durumda bırakmamak ve yayın politikanıza aykırı olmamak adına Milat’ta yazmayayım” dediğimde, kendileri bana “hayır, yazmaya devam edebilirsiniz” demediler ve nezaketli bir şekilde sessiz kalarak ayrılmamın her iki taraf için de hayırlı olacağını ihsas ettirmiş oldular. Böylelikle, kardeşliğimize halel getirmeyecek bir biçimde yollarımız ayrılmış oldu.   

 

“Dava” ve  bir türlü idrak ve intibak edemediğim “hassas dengeler” adına farklı bir rota ve formata yönelen yayın politikası ve benim eğip bükmeyen muhalif duruşumdan dolayı zor durumda kalma potansiyelini dikkate alarak, en son bir “elveda” yazısı yazmama müsaade eden Milat ile nihayetinde yollarımız ayrılmış oldu. Yazılarımın hiç birisini çala kalem yazmayan ve büyük bir ciddiyetle derinlikli yazılar yazmaya gayret sarf eden bir kalem olarak hayırlısı olsun, ne diyeyim.  Ancak veda yazımda, siyaset ve siyasi olayların çoğunluğunda oldukça derin farklılığa ve süreç içinde yayınlanmayan, düzeltim istenen yazılar ve her iki tarafı da zorlayan küçük sıkıntılara rağmen, hiç bir karşılık beklemeksizin ve almaksızın neden yazdığımı ve bugüne kadar sabrederek neden yazmaya devam ettiğimi, sabrınıza ve veda yazımın hatırına sığınarak, biraz uzun olacak ama maddeler halinde açıklamak durumundayım.

Devamı için: http://www.milatgazetesi.com/Milatta-Yazmaya-Veda-Etmek-Durumunda-Kaliyorum/72150#.Vd8Gjvntmko

Bu haber toplam 1170 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim