• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Adnan Öksüz: ABD büyükelçiliğinin müfredat merakı!

Adnan Öksüz: ABD büyükelçiliğinin müfredat merakı!
4-5 ay kadar önceydi…
Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Konya’da, öğretmenler toplantısında çok ama çok önemli bir anekdotu paylaştı.
 
Konya Milli Eğitim Müdürü de oradaydı.
 
Ali Bey şunu ifade etti: “Ne zaman Milli Eğitim’le ilgili bir müfredat taslağı hazırlamaya kalksak, ABD büyükelçisi kapımıza dayanıp, ‘Aman, yapmayın!’ diye uyarıyor…”
 
Bu anekdotu belleklerinizde tutun…
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 01.11.2017 tarihinde yine Konya’da yaptığı açıklamada da şu cümleleri sarf etti. Bunlar çok önemli satırlar:
 
“ABD, Türkiye eğitim sistemiyle yakından ilgileniyor. Fulbright anlaşması, 27 Aralık 1949 tarihli Türkiye ve ABD Hükümetleri Arasında Eğitim Komisyonu Kurulması hakkında anlaşmadır. En önemli özelliği; Türkiye’de kazanılacak Amerikan yanlısı kadroların eğitilme biçiminin saptanması ve bu iş için gerekli giderleri karşılama yöntemlerinin belirlenmesidir.  Belirlemeler aynı zamanda, Amerika’nın Türkiye’ye göndereceği uzman, araştırmacı, öğretim üyesi adı altındaki personel için de yapılmaktadır. ABD’ye, Türkiye’de “yardım” edip “işbirliği” yapacak, geleceğin “Türk” yöneticilerini yetiştirmek üzere, Amerika’ya götürülecek Türk öğrenci, öğretim üyesi ve kamu görevlilerinin konumları da bu anlaşmayla belirlenmektedir. Bu antlaşma Türk Milli Eğitimi’ne yön verecek iradeye, ABD’nin önce ortak edilmesi, daha sonra belirleyici olmasını sağlayacak koşulları yaratan bir antlaşmadır.”
 
“Tek Parti Dönemi, Millete Rağmen Millet İçin anlayışında bir dönemdi. Bu dönem, eğitimin ideoloji yükü altında ezildiği, hak yerine ödevlendirmenin ön plana çıktığı, Batılı vatandaş imali hedefinin ön plana çıktığı bir dönemdir. Bu amaçla da gelenekle olan bağ radikal bir şekilde koparılmak istenmiştir. Latin alfabesine de bu bağlamda geçilmiştir. Cumhuriyet’in yeni insan ve yeni toplum projesi uygulanmıştır. Ders kitaplarında rol model olarak başı açık Batı tipi kadın resimleri tercih edilerek veya başörtülüler hizmetçi olarak gösterilerek mühendislik yapılmış ve subliminal mesajlarla bilinçaltı           şekillendirilmeye çalışılmıştır. Bu dönemden sonra gelen bütün dönemlerde de bu devam etmiştir. Toplumsal ve kültürel değerlerimiz yerine, Batı merkezli bir değer sentezlemesi yapılmıştır. Ders kitaplarında ve okulda totaliter bir söylem hakimdir. Eğitim öğretmenin aracı olduğu kadar, unutturmanın da aracıdır.”
 
Bu cümleler, eğitim sistemimizin “kara delikleri”nin tespiti açısından son derece ehemmiyet arz eden ifadelerdir…
Bu haber toplam 545 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim