• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Adnan Öksüz: Bir Mehmed Şevket Eygi günü…

Adnan Öksüz: Bir Mehmed Şevket Eygi günü…
Yazarımız Mehmed Şevket Eygi için, medfun bulunduğu Merkez Efendi Camii’nde, Milli Gazete ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Hatim ve Dua’ programına katıldım. İzlenimlerim şöyle;

* Merkez Efendi Camii’ne bizim Nedim Odabaş’la birlikte gittik.

* Merkez Efendi Camii’nin hemen yanında bulunan alanda, programa gelenlere küçük bir ikramda bulunuldu. Küçük dediysem, kavurma+pilav+tatlı+ayran tek kelime ile enfesti.

* Program öncesi merhum Erbakan Hocamıza, merhum Lütfi Kibiroğlu ve merhum Osman Yumakoğulları abilerimize, merhum Mehmed Şevket Eygi hocamıza da kabirlerinin başında dua ettik. Rabbim kabul buyursun inşallah...

* Uzun yıllar Sultanahmet Camii imam hatipliğini deruhte eden Emrullah Hatiboğlu, programda yaptığı konuşmada Mehmed Şevket Eygi’nin Sultanahmet’e yakın bölgede ikamet ettiğini ifade ederek sık sık cemaate geldiğini anlattı. Ezan sesiyle alakalı görüşlerini kendilerine sürekli ilettiğini aktardı.

Bilenler bilir; Erbakan Hocamız sık sık Sultanahmet Camii’nde namaz kılardı. Şu cümleler Emrullah Hatiboğlu hocamıza ait, mealen:

“Bir gün namazı tamamladık. Ben imam odasına geçtim. Kapı açıldı. Bir de baktım merhum Erbakan Hocamız. Dedi ki: Çok güzel hususları dile getirdin. Çok faydalı konuları anlattın. Amma, cihat vurgusunu da yapmalıydın! O zaman çok daha güzel olurdu…”

Oldukça beliğ bir konuşma yapan ardından da dua eden Hatiboğlu, konuşması esnasında sık sık Erbakan Hocaya atıfta bulundu ve rahmet diledi. Program başlamadan önce de Erbakan Hocanın kabrine giderek dua etti.

* Milli Gazete İmtiyaz Sahibi ve Genel Müdürü Ömer Yüksel Özek ile Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş’ın, merhum Eygi ile uzun yıllara dayanan tanışıklığı ve dostlukları bulunuyordu. Özek ve Kurdaş da konuşmalarında Eygi’yi anlattılar ve rahmet dilediler. 

* Ezgi ve ses sanatçısı Ahmet Hakan Karagül’ün başarılı sunuşunu da burada zikretmeliyim…

* Mehmed Şevket Eygi’nin kabrinden de söz etmek istiyorum. Eygi’nin naşının önce  Kozlu Mezarlığı’na defnedileceği ifade edildi ama ardından Bakanlar Kurulu kararı ile Merkez Efendi Camii Haziresi’ne defin kararı alındı. Eygi’nin mezarı, Merkez Efendi Camii’nin hemen arkasına defnedildi.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/2928926/adnan-oksuz/bir-mehmed-sevket-eygi-gunu

Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim