• İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Adnan Öksüz: Derviş ruhlu bir edebiyatçı; Rıfkı Kaymaz

Adnan Öksüz: Derviş ruhlu bir edebiyatçı; Rıfkı Kaymaz
Merhum Rıfkı Kaymaz, 22 Şubat 2010 tarihinde ebediyete irtihal eyledi.

Rıfkı Hoca, İmam Hatip Lisesi’nde edebiyat öğretmenimdi. Öğrencilerini okumaya, yazmaya, araştırmaya, düşünmeye yönlendirirdi, hep.

Bu ülkenin önemli bir değeri idi, Rıfkı Kaymaz…

Yetiştirdiği binlerce öğrencinin ötesinde hâl ve tavırları ile çevresine örnek olan derviş ruhlu bir edebiyatçı-yazar-eğitimci ve şairdi.

Bir edebiyat öğretmeninden ziyade, üniversite yılları ve sonrasında da bir ağabey ve sahip çıkanımızdı. Bizi iyiye, güzele, doğruya yönlendirendi…

Üniversite yıllarımda benim de Yayın Kurulu’nda yer aldığım ve Rıfkı Kaymaz öncülüğünde çıkan aylık “Kültür Edebiyat” dergisi, birçok genç yazara adeta okul oldu.

1986’lı yıllarda, Kültür Edebiyat’ta; merhum Rıfkı Kaymaz, Sırrı Er, D. Mehmet Doğan, Üzeyir Gündüz, Bilâl Coşkun, İrfan Çalışan, Mehmet Törenek, Kâtip Sezer, Sami Şener, Mehmet Efe, İdris Aydın, Şeref Akbaba, Ahmet Çelik, Ahmet Güzel, Emin Sağ, Zafer Yılmaz, M. Refik Selimoğlu, Abdullah Aktaş, Yunus Taner, Lütfi Şimşek, Veysel Güler, Garib Arslan, Vedat Güneş, Fatih Emre, Nuri Kahraman, Mustafa Karatekin, Ulviye Karakoç, Zakir Taşdemir, Abdullah Çınar, Hüseyin Simitçi, İbrahim Bülbül, Mürşide Karahan, Pınar Yüksekkalaycı, E. Arzu Yazıcı, Nasuh Uslu, Enes Polat, Ali Kaplan, Adnan Öksüz, Zafer Mehmedoğlu, Tülay Koş, Mehmet T. Ümit, Ekrem M. Beyazal, Yasemin Koçak, Ayşe Türk, Mahir Duman, Metin Uçar, Hasan Öztürk, H. İbrahim Özdemir, Nuri Üngör, Türkay Uytun, A. Baki Koşar, İbrahim Halil Er, Vahit Karaç, Latife Niksarlı gibi çoğu genç bir şair ve yazar kadrosu yazdılar.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/3670994/adnan-oksuz/dervis-ruhlu-bir-edebiyatci-rifki-kaymaz

Bu haber toplam 334 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim