• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Adnan Öksüz: Kudüs’ten farklı notlar...

Adnan Öksüz: Kudüs’ten farklı notlar...
* Mescid-i Aksa’da namaz kılmak en büyük hayallerimden biriydi... Elhamdülillah bu da nasip oldu. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) şu ifadeleri buyurmuştur: “Yolculuk ancak şu 3 mescitten birine olur: Benim şu mescidime (Mescid-i Nebevi), Mescid-i Haram’a ve Mescid-i Aksa’ya!”
 
* Şu kadarını ifade edeyim; Peygamber Efendimizin miraca yükseldiği yer Mescid-i Aksa. Müslümanların ilk kıblegâhı. Her karışında maneviyat kokan bir belde. Burada olmak, mübarek belde ve mekânları ziyaret etmek, ibadet ve taatte bulunmak müthiş bir duygu.
 
* Mübarek Ramazan ayında, Kudüs’te, Kıble Mescidi’nde akşam namazını eda ettik. Hemen akabinde teravih namazı. Burada teravih namazı bize göre biraz daha uzun. İmam/lar Fatiha’dan sonra kısa bir ayet ya da sure yerine neredeyse 1 sayfa okuyorlar. Ama o coşku, o samimiyet, o şuur unutulmaz...
 
 
 
* Kadim Kudüs’ü çevreleyen surlar Osmanlı padişahı Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilmiş. Hâlâ dimdik ayakta. Mescid-i Aksa sınırlarına girdiğimizde Abdussamet’in tüyleri diken diken eden Kur’an tilaveti ile karşılaşıyoruz. Müthiş bir karşılama... Bu bölge alışveriş merkezleri ile dükkânları ile yaklaşık bir asır geçmesine rağmen Osmanlı’nın izlerini taşımayı sürdürüyor.
 
MESCİD-İ AKSA’DA İFTAR SOFRASI
* Merhum Akif İnan, Mescid-i Aksa şiirinde ne diyordu; “Gözlerim yollarda bekler dururum / Nerde kardeşlerim diyordu bir ses /
 
İlk Kıblesi benim ulu Nebi’nin /
 
Unuttu mu bunu acaba herkes”.
 
Unutulmadı, unutulmamalı Mescid-i Aksa.
Bu haber toplam 369 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim