• İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Adnan Öksüz: Recai Kutan’ın ‘Su Raporu’ (2)

Adnan Öksüz: Recai Kutan’ın ‘Su Raporu’ (2)

Milli Görüş’ün duayen isimlerinden, Milli Görüş lideri ve Refah-Yol Hükümeti Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın yol arkadaşlarından M.Recai Kutan’ın, bundan yıllarca önce kendi el yazısı ile kaleme aldığı “Su Raporu’ndan son derece çarpıcı tespitleri aktarmaya devam ediyorum. 

Raporun adı, “Ortadoğu Ülkelerinde Su Sıkıntısı ve İhtilaflar”.

Raporun bugünkü bölümünün başlıca konusu, “Ortadoğu’daki Su Kaynakları Niçin Batı’nın Gündeminde?”

“Dünyadaki milletlerarası sular, Fırat, Dicle, Ürdün ve Nil nehirlerinden ibaret değildir. Su sıkıntısı çekilen tek bölge de Ortadoğu ülkeleri değildir. Buna rağmen, bu nehirlerin ve bu bölgenin milletlerarası gündemden düşmeyişinin sebepleri üzerinde ciddiyetle durmakta fayda var.” diyen Recai Kutan, raporunda şu satırlara yer veriyor:

“Bir kere Batılı ülkeler, Ortadoğu’da güçlü, kendine yeterli ve Ortadoğu’da ağırlığını hissettiren bir İsrail arzu etmektedirler. Nitekim İsrail, bu ülkelerin çok büyük siyasi, askeri ve mali desteğiyle kurulmuş, güçlenmiştir.

Dolayısıyla İsrail’in daha da güçlenmesi, Rusya’dan getirilecek 2 milyon nüfusla daha da büyüyebilmesi için su probleminin halledilmesi gerekmektedir. Ortadoğu, dünya petrol rezervinin en büyük kısmına sahiptir. Dünyada halen 5 milyar varilin üzerinde petrol rezervi olan 17 ülke mevcuttur. 1991 rakamlarına göre, dünyada görünen petrol rezervi 964 milyar varildir. Bunun yüzde 64,5’u, yani 622 milyar varil 8 Ortadoğu ülkesinde bulunmaktadır. Batı âlemi, eski İngiltere Başbakanı Winston Churchill’in, “Bir damla petrol, bir damla kandan daha değerlidir.” dediği gibi, petrol kaynaklarına hayati önem vermektedir. Bu sebeple Batılı emperyalist ülkeler, Ortadoğu için hazırladıkları bir senaryoyu, safha safha tatbikata koymaktadırlar.”

Bölge dengelerini sarsan, değiştiren, her iki ülkenin de zayıflamasına sebep olan ve silah baronlarının avuçlarını kaşımasına zemin hazırlayan İran-Irak Savaşı’na da değiniyor, konu kapsamında Recai Kutan şöyle demekte:

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/3402378/adnan-oksuz/recai-kutanin-su-raporu-2

Bu haber toplam 301 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim