• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Adnan Öksüz: Teknofest’ten nefes kesen notlar...

Adnan Öksüz: Teknofest’ten nefes kesen notlar...
Teknofest’te en çok dikkatimi çeken Cezeri oldu. Cezeri, bir hava taşıtı. Şehir içi ulaşımda kullanılacak. Şu andaki tek kişilik prototipi 9 ayda tamamlandı.

İlerleyen versiyonlarında iki veya daha fazla kişi için taşıma yapabilecek. Gelecek dönemde hem kargo hem de kentsel hava taşımacılığına yön verecek. Bir saatlik uçuş kapasitesi var. Merak ettiğim şu oldu; Cezeri ne zaman uçmaya başlayacak?

* Ezgi Boz,  Biyoloji dalında “Sazan Balığı (CyprınusCarpıo) Pullu Derisi İle Hazırlanan Sıvı Özütün Pıhtılaşma Üzerine Olan Etkisinin Araştırılması” konusunda bölge 1. liğini elde ederek Türkiye finallerinde yarışmaya hak kazandı. Ayrıca Çekmeköy Belediyesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Uluslararası Bilim Olimpiyatları Araştırma Kategorisinde Dünya birincisi… Ezgi Boz, çalışmasını Teknofest’te sergileyenlerden…

* Başka çok sayıda çalışmalar var; Düzce Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin geliştirdiği robot, denizlerde ve göllerde suyun temizliğini ölçüyor. Bir başka çalışmada, özellikle Afrika ülkelerinde su ihtiyacını karşılayacak bir mekanizma dikkatimi çekti. Nurefşan Kaymak, özellikle yaşlı ve çocukların yüklerini taşıyacak bir robot geliştirmiş. Pırıl pırıl gençlere ait böyle çok sayıda sistem ve robotu görmek mümkün, Teknofest’te... Mutlaka ziyaret edin derim…

* Teknofest’te çok sayıda görevli genç var. Bunlardan biri de Ahmet Köse... Ahmet, 19 yaşında. Baykar’da stajyer. Teknofesti gezerken sohbet ettik. Şunu merak ettim; Teknofest gençler için ne ifade ediyor? Sevgili Ahmet Köse’ye kulak verelim mi:

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/3155630/adnan-oksuz/teknofestten-nefes-kesen-notlar

Bu haber toplam 229 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim