• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Adnan Öksüz'den: 5 SORUDA GÜNEYDOĞU VE PKK GERÇEĞİ…v

Adnan Öksüz'den: 5 SORUDA GÜNEYDOĞU VE PKK GERÇEĞİ…v
Saydığım bu 5 madde, yıllardır bölgede alınması gereken tedbirlerden küçük bir kısmı, sadece… Hepsini saymaya kalksak…

1) Türkiye’nin etnik gerçeği vardır ama etnik sorunu yoktur. Etnik farklılıklarımız ülkemizin zaafı değil, aksine kültür zenginliğidir. Batı’nın çeşitli zaman kesitlerinde ülkemize karşı kullandığı Kürtler, Ermeniler ve bu topluluklar için haritaların çizildiği, tarihte uluslararası anlaşmalara konu olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine ilişkin araştırmalar yapacak, Batı dünyasındaki Kürdologların Türkiye özelinde PKK’ya, Ortadoğu genelinde ise Kürtlere ilişkin araştırmalarını inceleyecek, karşı politikalar için seçenekler oluşturacak, Batılı bilimsel araştırma çevrelerinde Türkiye’nin tezinin daha iyi anlaşılması için bilimsel araştırmalar yayınlayacak konferanslar düzenleyecek, mali desteği devlet tarafından verilecek üniversite özerkliğine sahip bir araştırma merkezi kurulmalıdır. Tamam da kuruldu mu? Hayır!

2) Güneydoğu Anadolu’nun feodal kültürel yapısı ve terörist başı Abdullah Öcalan’ın olmayan, şişirilmiş liderlik karizması örgütün bölgede yapılanmasını kolaylaştıran etkenler. Otorite boşluğuna rağmen Kuzey Irak’ta Kürt birliğinin sağlanamama nedeni; fikir ve kadro ayrılıkları, kara paranın paylaşım sorunu ve aynı amaçlı görülen birçok örgütün varlığıdır. Yıllardır bilinen bu gerçekler ışığında gerekli önlemler alındı mı, alınmadı mı?

3) Bölgedeki bütün devlet kadrolarına asaleten ve tam kadro atama yapılmalı, bölgeye tecrübeli, bölge gerçeğini bilen ve halk ile iyi diyalog kurabilecek bürokratlar yollanmalıdır. Bu yapıldı mı?

4) Devlet bölgede elektrik, su paralarını toplayamamakta, kaçak elektrik kullanımını önleyememekte, trafik kurallarını hayata geçirememektedir. Halbuki devlet otoritesi ile vardır. Şimdiye kadar toplanamayan paralar gerekirse büyük bir indirim yapılarak toplanmalıdır. Bu önlemin ekonomik girdisi değil, psikolojik etkisi çok önemlidir. Bu yapılabildi mi? Cevabını siz verin…

5) Bölgede kırsal kesimden büyük şehirlere önemli oranda göç oldu, oluyor. Bu durum şehirlerde politik radikalizm meydana getirdi. Bu yerinde alınan önlemlerle durduruldu mu? Hadi siz söyleyin…

***

Saydığım bu 5 madde, yıllardır bölgede alınması gereken tedbirlerden küçük bir kısmı, sadece… Hepsini saymaya kalksak…

 

ÇEKİÇ GÜÇ UYARILDI DA NE OLDU SANKİ!

Aşağıdaki satırları dikkatlice okumanızı istiyorum;

“Türk, ABD’li, İngiliz ve Fransız temsilcilerinden oluşan ekip 1991 yılından 1 Eylül 1996 tarihine kadar görev yapmışlardır. Bu görevde helikopterle veya karadan gidilmek suretiyle Kuzey Irak’taki yerleşim merkezleri dolaşılarak ihtiyaçları saptanmış ve uluslararası yardım kuruluşları ve hükümetler-dışı teşkilatlara (NGO) bildirilmiştir.

Devamı için: http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/5_SORUDA_GUNEYDOGU_VE_PKK_GERCEGI/25666#.VbiFEvntmko

Bu haber toplam 506 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim