• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Ahirete intikal eden yol arkadaşlarımız yad ettik

Ahirete intikal eden yol arkadaşlarımız yad ettik
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) kuruluşunun 40. yıl faaliyetleri kapsamında vefat eden üyelerini anmak için özel bir etkinlik gerçekleştirdi.

 

10 Şubat 2018 Cumartesi günü saat: 15.00 de TYB Genel Merkezi’nde Mehmet Akif Divanı'nda düzenlenen programa Birliğin kuruluşundan bugüne kadar vefat eden üyelerin aileleri, arkadaşları ve yakınları da katıldı.

Vefaya büyük önem veriyoruz

Eski Hatay Milletvekili Dr. Mehmet Sılay’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan,  Birliğin Türkiye adına hayata geçirilen en samimi, en güzel adımlardan biri olduğunu, 40 yıldır kültür, fikir ve sanat hayatında çok önemli faaliyetler yürüttüklerini dile getirdi.

Hala yaşayan, ayakta durmayı başaran başka kurumlar da olduğunu anlatan Arıcan, "Bu kurumların sürdürmesi gereken bir husus var o da vefa. Kurumlarımız gerçekten çok emektar insanlar tarafından kurulur, çok zor şartları aşar ama maalesef o insanlar unutulurlar, ihmal edilirler. Bu anlamda başta yönetim kurulundaki arkadaşlarımız olmak üzere emeği geçen herkese minnettarlığımı sunuyorum. Vefat eden tüm yol arkadaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum." diye konuştu.

Vefat eden üyelerimiz hafızalarımızda

TYB kurucusu ve şeref başkanı Mehmet Doğan da 40. yılına ulaşmış bir kuruluşa bir taraftan yeni kişiler katılırken bir taraftan da ayrılanlar olduğunu ifade etti. Hayatını kaybedenlerin hepsini şahsen tanıdığını anlatan Doğan, bu isimlerinl hatıralarını kendilerinden sonrakilere aktarma ve rahmetle yad edilmelerini sağlama adına böyle bir anma programı gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Vefat eden üyelerin çok çok farklı kesimlerden olduğunu, hepsinin çok değerli eserler bıraktığını belirten Doğan şunları söyledi. “Vefat eden arkadaşlarımız bizim hafızamızda yer etmiştir, bizim hafızamızda olanları bizden sonrakilere aktarma bakımından bu toplantı büyük önem taşıyor.”

Konuşmaların ardından vefat edenlerin fotoğraf ve bilgilerinin yer aldığı slayt gösterisi yapıldı.

Vefat eden üyelerden bazılarının aileleri, arkadaşları, dostlarının yanı sıra akademisyenlerin, şairlerin ve yazarların yoğun ilgili gösterdiği programa TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, TYB şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kurtoğlu ve  Mehmet Nezir Gül, TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, üyeler Muhsin Mete ve M. Çetin Baydar,  TYB eski genel başkanı Dr. Necmettin Turinay da katıldı. 

Toplantı ile anılan yitirdiğimiz üyeler: Muhsin Yazıcıoğlu, Abdurrahim Karakoç, Ömer Lütfi Mete, Mehmet Âkif İnan, Fahrettin Bozdağ, Mustafa Miyasoğlu, Erdem Bayazıt, Orhan Okay, Rıfkı Kaymaz, A. Vahap Akbaş, Yücel Çakmaklı, Fevziye Abdullah Tansel, Mehmet Ali Taşçı, İsmail Hakkı Yılanlıoğlu, Seyfeddin Manisalıgil, Nazım Zeyrek, Selahaddin Savcı, Mehmet Aksoy, Sami Ateş, Şevket Bulut, Fikret Çulhaoğlu, Ömer Erturgut, Galip Erdem, Mustafa Arafatoğlu, İbrahim Bozyel, Feramuz Aydoğan, Cinuçen Tanrıkorur, Hasan Ali Kasır, Göktürk Mehmet Uytun, Kaya Özdemir, Nazir Akalın, Yalçın Özer, Burhaneddin Kayhan, Alaaddin Özdenören, Ali Kemal Belviranlı, Zeki Alan, Şevket Beysanoğlu, İsmail Ali Sarar, İsmail Kaya, Ahmet Derin, Cahit Yeşilyurt, Zemçi Çetinkaya, Necdet Konak, Hasan Nail Canat, Abdülkerim Abdülkadiroğlu, Cavit Kalpaklıoğlu, Ali Nar, M. Akif Albayrak, Yılmaz Baydur, Şükrü Ünalan, Hasan Nail Canat.

img_4878.jpgimg_4890.jpgimg_4910.jpgimg_4919.jpgimg_4927.jpgimg_4935.jpgimg_4915.jpg

Bu haber toplam 2583 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim