• İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Ahlakın Asli Kaynakları, Temelleri Nelerdir?

Ahlakın Asli Kaynakları, Temelleri Nelerdir?
Cafer Sadık Yaran, 'Ahlakın Temeli' kitabında yer alan ''Ahlakın Temelleri ve ‘Hakla Kal’ Önerisi'' başlıklı makalesinde; 'ahlakı nasıl temellendiririz' sorusuna cevap arıyor

İnsanın bireysel ve sosyal olarak ahlaklı olmasını sağlayan asli temeller nelerdir, tali kaynaklar nelerdir hususlarını inceliyor. Metin Uygun yazdı.

Ahlak konusu her zaman önemli olmuştur. Özellikle çağın ruhunun küresel kültürden yana hükmettiği ve bunun da en çok İslam'ı ve Müslümanları etkilediği günümüzde Ahlak konusunun önemi ve anlamı daha bir artmaktadır.
 
İlmi Etüdler Derneği (İLEM) yaptığı çalışmalarla, konferanslarla dikkatleri ahlak konusu üzerine çekiyor, bu konuyu gündemimize taşıyor. Editör Ömer Türker bu çalışmalarla ilgili olarak, “İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve İlim Kültür Eğitim Derneği (İLKE) himayesinde hayata geçirdiğimiz ’İslam Ahlakı Düşüncesi Projesi’ kapsamında bir dizi konferansla ‘‘Ahlakın temeli nedir?’’ sorusuna cevap aradık. Amacımız, ahlakın temeli ve kaynağına ilişkin mevcut farkındalığımızın bir değerlendirmesini yapmak ve kendi adımıza felsefi bir farkındalık oluşturma sürecine girmekti” sözleriyle bu çalışmanın yürütülmesindeki amacı ortaya koyuyor. Bu kapsamda verilen konferanslar İLEM Kitaplığı tarafından Ahlakın Temeli adıyla kitaplaştırılmış; 1. baskısı 2015 yılında, 2. baskısı da 2016 yılında gerçekleştirilmiş. Ahlakın Temeli çalışmasına Tahsin Görgün, İhsan Fazlıoğlu, Cafer Sadık Yaran, Hakan Poyraz, Zeynep Direk, Hümeyra Özturan, Ömer Türker ve Ahmet Ayhan Çitil katkı vermişler.
 
Ahlakı nasıl temellendiririz?
 
Cafer Sadık Yaran, Ahlakın Temelleri ve ‘‘Hakla Kal’’ Önerisi başlıklı makalesinde; “ahlakı nasıl temellendiririz” sorusuna cevap arıyor. İnsanın bireysel ve sosyal olarak ahlaklı olmasını sağlayan asli temeller nelerdir, tali kaynaklar nelerdir hususlarını inceliyor.
Bu haber toplam 1631 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim