• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Ahmet Adanur: Sivilleri PKK öldürdü

Ahmet Adanur: Sivilleri PKK öldürdü
PKK’nın kanton ilan etmeye çalıştığı ilçenin kaymakamı Ahmet Adanur gerçekte ne olduğunu Star’a anlattı:Sivillerin tamamını PKK öldürdü.

PKK’lı teröristlerin savaş alanı haline getirdiği Cizre’nin Kaymakamı Ahmet Adanur, sokağa çıkma yasağı uygulanan 8 gün boyunca ilçede yaşananları STAR Gazetesi’ne anlattı. Adanur, bölücü teröristlerin sivilleri öldürüp. suçu güvenlik güçlerinin üzerine attığını söyledi.

PKK’nın sözde özerklik ilan etmek için 280 teröristle yuvalanıp güvenlik güçlerine roketatar, roketatar, uzun namlulu silah ve patlayıcılarla saldırdığı Cizre’nin 7 aylık kaymakamı Ahmet Adanur, STAR’A konuştu. Adanur, 8 gün boyunca sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçede yaşananları anlattı.

Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, Mart ayından beri görev yaptığı ilçede 7 Haziran seçimleri öncesine kadar herşeyin normal olduğunu söyyledi.Daha sonra yaşananlara herkesin şahit olduğunu belirten Adanur, ilçedeki terörist sayısının basına yansıyan rakamlar kadar olduğunu anlattı. Adanur, teröristlerin Cizre halkını zorla çatışmaların içine çektiğini dile getirdi.

MÜCADELEYE DEVAM

PKK’nın Cizreyi kurtarılmış bölge ilan etmeye çalıştığını belirten Adanur, “Hendekler kazıldı, barikatlar kuruldu. Patlayıcılarla tuzaklama yaptılar. Halkın yaşamını zorlaştırma gayretine girdiler. Belli yerlerde kontrolü sağlamak istediler. Bunlara müdahale etmek, vatandaşın güvenliğini sağlama amaçlıdır. Bugüne kadar yapılan müdahale, halkın refahı içindi. Bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.

Sivil kayıpların yaşandığını belirten ancak sayı vermeyen Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, “Halka roketlerle saldırdılar, hayatını kaybedenler oldu. Ölümlerden güvenlik güçlerini sorumlu tututlar. Bakın bir çocuk, gazetecilerin gözü önünde bomba ile yaralandı. Görüntüler ortaya çıkmasaydı ‘Polis yaptı’ diyorlardı. Evlere girdiler, ne varsa yağmaladılar. Kendilerine yardım etmeyenleribu yolla korkuttular. O evlere bu sayede yığınak yaptılar” dedi.

Devamı için: http://haber.star.com.tr/politika/cizre-halki-devletin-yaninda/haber-1056670

Bu haber toplam 1096 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim