• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ahmet Doğan İlbey: 15 Temmuz darbeci generallerle milletin savaşıdır

Ahmet Doğan İlbey: 15 Temmuz darbeci generallerle milletin savaşıdır
15 Temmuz, Millî Mücadele ruhuyla bombalara karşı bayraklarla sokakları tutan, iman dolu göğsüyle tanklara karşı duran Müslüman Türk milletinin gözü dönmüş darbeci generalleri mağlûp edişidir. Tarih, bu şanlı müdafaayı böyle yazacak.

15 Temmuz, Türk Ülkesi’ni içeriden ve dışarıdan ele geçirmeye kalkışan hainlere karşı, “Öz yurdumda garip, öz vatanımda parya olmayacağım” nârâsının atıldığı gündü.

Zaman, omuz omuza verme zamanıydı. Necip millet direniş ve diriliş ruhunu gösterdi o gece. Meydanlara akın eden millet çocukları tankların önüne yattılar, “Bizi ezip geçmeden bu ülkede darbe yapamazsınız” dediler.

Elinde kürek sapı olan dedelerden teyzelere, delikanlılardan yaşlılara her kesimden insan vatan-ı İslâmiyye şuuru ile meydanları tuttular. Dillerinde “Allahüekber” nidaları…  Vatan aşkıyla hilâl ordusu oldular. 

İstiklâl Harbi’nde sonra vatan müdafaasında böylesine bir millî coşku görülmedi. O gece İstiklâl Savaşı'nda milleti millet yapan ruh topyekûn oradaydı.

Millet çocukları kurşunlara siper oldu, canını verdi, ezanlarla, salâlarla cihad ediyordu. Minarelerden sâlalar ve ezanlar, ardından İstiklâl Marşı okunuyordu: “Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak…”  mısraları göklerden gelen ulvî bir nağme gibi, Çanakkale Harbi’nde olduğu gibi bir dakika sonra öleceğini bilerek mermilere, tanklara, bombalara karşı yürüyordu millet çocukları… 

Ah, o millet! Ne asil bir millet ki, onlara bin yıldır İslâm’ın hâdimi ve bayraktarı Türkler denir…

Dedem Korkut asırlar evvel demişti: 'Kahpe içerden olunca, kapı kilit tutmaz oğul!...” İçerdeki yedi kollu ihânet örgütü kapı ve kilidi kırıp harim-i ismetimize duhûl etmeye ramak kalmıştı. Fakat hesap edemedikleri bir şey vardı. İslâmların en şanlısı olan Türk milletinin cesaret ve yiğitliğini...

15 Temmuz bu ihânete karşı millet çocuklarının direniş destanıydı. Bin yıllık tarihimiz içinde millet çocuklarının toplu yürek oldukları Çanakkale ve İstiklâl Harbi’nden sonraki en şanlı vatan müdafaasıydı.

Diyar-ı küffarın bütün şer kollarıyla içerideki hempalarına karşı millet çocuklarının yürek yüreğe verdiği ikinci Sakarya Meydan Savaşıydı.                   ---------------------------------------------------------------

DERGİLERDE OKUNASI YAZILAR VAR

SEMERKAND dergisi Haziran 2017 sayısında Ali Yurtgezen hocanın “Ahmet Nafiz Yaşar” müstearıyla yazdığı “Zannı Hakikat Görmek” adlı yazısı ile “T. Ziya Ergunel” müstearıyla yazdığı “Her Yerde Her Şeyde Zikir” adlı yazısı, kalbini ve gönlünü cilalamak ihtiyacı hissedenlerin okuması gereken yazılardır.  Temmuz 2017 sayısında da kendi ismiyle yazdığı “İzzeti Nerede Arıyoruz?” adlı yazısı var ki, özellikle bu zor günlerde devlet erkânının, sivil toplum ileri gelenlerinin, hâsılı, her mü’minin ve mes’uliyet sahibi herkesin ders çıkaracağı bir yazı…

Devamı: http://www.habervaktim.com/yazar/80935/15-temmuz-darbeci-generallerle-milletin-savasidir.html

Bu haber toplam 636 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim