• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Ahmet Doğan İlbey: Amerikan aleyhtarlığının sahtesi de var, gerçeği de

Ahmet Doğan İlbey: Amerikan aleyhtarlığının sahtesi de var, gerçeği de

Amerikan aleyhtarlığı çeşitlidir. Sahtesiyle gerçeğini birbirinden ayırmak gerek. Meselâ bir zamanların meşhur solcu-Kemalistlerinden İlhan Selçuk’un, Mümtaz Soysal’ın Amerikan aleyhtarlığı naylondur. Keza derin psikopatlardan Yalçın Küçük’ün ve çok maskeli derin adam Doğu Perinçek’in Amerikan aleyhtarlıkları da sunidir ve derin vazifelerindeki şartlara göredir. 

İktidar olmadıkları, olamadıkları için ağzı dolusu konuşan ulusalcı sağcı ve solcuların “Bağımsız Atatürk milliyetçisi Türkiye” diye nârâ atarak, Amerikan aleyhtarlığı yapmaları bir rol, bir taktiktir.

CHP’LİLERİN AMERİKAN ALEYHTARLIĞI SAHTEDİR

Amerikancılık eskiden olduğu gibi yakın zamanlarda CHP’ye de bulaşan bir virüstür. Bahçeşehir Üniversitesi eski rektörü Süheyl Batum, yakın zamanlarda üniversite bünyesindeki “Amerikan Araştırma Merkezi” kurulundaydı. “Partnerleri” ise CIA’nın yan kuruluşu Rand Corporation ve Foundaiton For Defeense Of Democraies adlı Amerikan Vakfı’dır (Aylık Yorum Dergisi, İlk Kurşun, 16 Kasım 2010).

USA Brookings Enstitüsü Başkanı Strobe Tallbott’un yürüttüğü Türkiye 2007 Projesi’nin hem Amerika, hem Türkiye toplantılarında birçok Türk gazeteci, siyasetçi, akademisyen gibi Süheyl Batum da hayli faaldi. Malûmdur ki, Batum, derecesi yüksek Amerikancı Tüsiad’a rapor da hazırlamıştı. Şüpheci olanlara tavsiyem, Amerikan Siyaset Okulu Think Tank’ların Türkiye dosyasını bir araştırsınlar. (Kaynak: Adı geçen dergi)  

60’lı yılların hızlı solcusu Deniz Baykal 2005’de “ABD bize dengeli yaklaşmıştır. Amerika aleyhtarlığı bir oluşum doğru değildir. Türkiye’nin ABD ile paralel hareket etmesine karşı olmak için bir neden göremiyorum. ABD ile aramızda ideolojik bir görüş farkı yok (...) Türkiye’de Irak savaşı ile Amerika karşıtı hava oluştu. Amerika aleyhtarı bir oluşuma hiçbir şekilde katkı vermedik. Hiçbir şekilde Amerikan düşmanlığı sergileyecek bir tavır içine girmedik. Meydana çıkmadık. Örgütümüze kesin talimat verdik” diyebiliyordu (1 Mayıs 2005 Star Gazetesi).

Türk solcularına bir tavsiyemiz var: Hanımlarının hamileliğinin son ayında Amerika’ya gidip ikamet izni alan solculuğuyla öne çıkmış siyasetçi, ünlü gazete patronu ve yazarlarının listesini bir araştırsınlar.

İstanbul’un Amerikanlaşmış semtlerinde Amerikanlaşmış hayatlarıyla solculuk histeri nöbetleri geldiğinde “Emperyalist Amerika” pankartları altında görünen Tatlısu solcularının, ahlâksız sinema ve sahne sanatçılarının Amerikan aleyhtarlıkları ise fasaryadan ibarettir.

Hülâsa-ı kelâm; Amerikan aleyhtarlığının sahtesi çok. Gerçeğine gelince, sadece bir örnek verelim; gerisini ehli bilir:

2000’li yıllarda fikirli Amerikan aleyhtarlığını “Bir Türkler var, yâni Müslümanlar, bir de Amerika. Kâfire, yâni Amerika’ya kim karşı koyuyorsa o Türk’tür” diyen İsmet Özel üslûba çekmiştir.

Onun, “Ya Amerikalı olacaksın, ya Türk. Bu dünyada bazı ufak aksaklıklar dışında bir sorun yoktur diyorsanız Amerika taraftarısınız. Parayı sevenler Amerikalı olmayı kabul ettiler” sözü, edebiyatla şiirle yatıp kalkan yeni neslin Amerikan aleyhtarlığında tesirli olmuştur.

Bu haber toplam 644 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim