• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Ahmet Doğan İlbey: Hürriyet’ten “domuzcuk” üstüne masal kitapları

Ahmet Doğan İlbey: Hürriyet’ten “domuzcuk” üstüne masal kitapları

Kemalist ve altı ok’çuluğu tescilli, zina ve ahlâksızlık propagandacısı Hürriyet’in domuz reklâmcılığında da sabıkası çok. 2010’lu yıllarda yayın hakkını aldığı Egmont Yayıncılığın çocuklar için hazırladığı kitaplarda domuz sevimli ev hayvanları olarak gösteriliyor.

İslâm düşmanlığı aşılayan bu kitaplardan sadece biri olan “Tanrıya Nereden Gidilir?” masalı insanı dehşete düşürüyor. Hülâsa ettiğimiz şu satırları okurken irkiliyor insan:                                                                                                          

“Domuzcuk ve kirpi evden çıktıklarında birileri kulübelerinin duvarına bir afiş yapıştırmıştı. ‘Tanrı’yı bilmeyen, bir şeyleri kaçırıyor demektir’ yazıyordu. Kirpi; ‘Domuzcuk, Tanrı’yı tanıyor musun?’ ‘Hayır.’ ‘Ben de’ dedi Kirpi. Tanrı’yı aramaya karar verdiler. Domuzcuk, ‘Tanrı’yı nerede bulabiliriz?’ diye yolda rastladıkları her hayvana sordu. Tanrı hakkında kimse bir şey duymamıştı. Sadece kurnaz Tilki: Tapınak dağının tepesinde ona büyük evler inşa ettiler, Tanrı orada yaşıyor.” Domuzcuk ve kirpi dağa tırmandıklarında çok büyük üç tane ev gördüler. ‘Bay Tanrı bu evlere ihtiyaç duyduğuna göre dev gibi bir şey olmalı’ dedi Kirpi. Karşılaştıkları tuhaf kılıklı birine ‘Tanrıya nereden gidilir?’ diye sordu Domuzcuk. ‘Bu câminin içinde Efendimiz Allah’la karşılaşabilirsiniz’ dedi adam. O bir müftü, yâni İslâm bilginiydi. ‘İçeri gelin!’ dedi. Domuzcuk ve Kirpi, câmiye girerler. ‘Allah’ı bilmek için Müslüman olmanız gerekir!’ dedi müftü. ‘Nasıl Müslüman olunur?’ diye sordu Kirpi. ‘Önce islâmî sadakat sözünü tekrarlamanız gerekir, sonra Allah’ın emirlerini yerine getirmelisiniz. Günde beş kere ibadet etmelisiniz!’ ‘Beş kere mi?’ diye sordu Domuzcuk. ‘Evet’, dedi. ‘Önce kendinizi iyice yıkamalısınız!’ ‘Kendimizi günde beş kere yıkamak mı?’ dedi Kirpi. ‘Bu, haftada otuzbeş kere, ayda yüzelli kere yıkanmak demek!’ Domuzcuk; ‘Acaba Bay Tanrı’nın temizlik takıntısı mı var? Kirpiyle haftada bir kere küvete girmek yeterli. Kesinlikle günde beş defa ibadet etmem!’ dedi. Müftü; ‘O zaman Müslüman olamazsın! Efendimize boyun eğmezseniz, sonunuz cehennem olur ve cehennem ateşinde sonsuza kadar pişersiniz!’ Küçük Domuzcuk; ‘Sadece kendimizi yeteri kadar sık yıkamadığımız için mi? ‘Allah’ın peygamberi Muhammet’e verdiği emirlere uymadığınız için!’ dedi müftü. Domuzcuk; ‘Peki, bunu sizin Muhammet’inizin uydurmadığını nereden bilelim? Belki de o peygamber değildi, sadece sizinle eğleniyordu...’ Müftü; “Sizi kahrolası inançsızlar!” diye haykırdı. İkisi birden hızla câminin kapısına yöneldiler. Kirpi ve Domuzcuk; ‘Tapınak dağındaki insanlar gerçekten çıldırmış! Gerçekte Tanrı’nın olmadığına inanıyoruz’ dediler. Sonra güneşe bakarak şarkı söyledi Küçük Domuzcuk: ‘Tanrıya bağlılık /Kötü büyüdür, ya da bir şaka / Hahamlar, papazlar, imamlar / Çıplak maymundurlar senin ve benim gibi / Tek fark; onlar uçuşan hayaletler görürler / Ve komik şapka ve kıyafetler giyerler / Onlar Domuzcuk’u kandıramazlar.”

Dehşet ve zehir saçan sadece birkaç satır bunlar. Bütünü okunduğunda yer sarsıntısı gibi sarsıyor okuyanı. Bu sarsıntıya körpe dimağlar nasıl dayanır?                    

Devamı: http://www.habervaktim.com/yazar/81952/hurriyetten-domuzcuk-ustune-masal-kitaplari.html

Bu haber toplam 757 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim