• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ahmet Doğan İlbey: Şehit cenazesinde Itrî’nin tekbiri…

Ahmet Doğan İlbey: Şehit cenazesinde Itrî’nin tekbiri…
Fikir ve ruhumuza, hayat tarzı ve değerlerimize hâlâ yabancı olan yürürlükteki Cumhuriyet rejiminde bizi bahtiyar kılan güzel bir vak’a yaşandı.

Birinci haber şu: Jandarma Genel Komutanlığı Bando Bölüğü, Uzman Çavuş Muhammed Meriç adında bir şehidimizin Ankara’daki cenaze merasiminde, 1932 yılından bu yana bir zulüm olarak devam eden Avrupalı müzisyen Şopen’in “Cenaze Marşı” yerine Buhûrîzâde Mustafa Itrî Efendi’nin (164O-1711)  “Segah Tekbiri” adlı eserini icra etti.

İkinci haber ise şöyle: İçişleri Bakanlığından 81 ilin valiliğine gönderilen "Şehitlerin Cenaze Törenleri" tâlimatında şehit cenazelerinde “Ti” işaretinin verilmemesi, saygı duruşunda herhangi bir çalgı aleti çalınmayarak ihtiram yürüyüşünün Itri'nin "Segâh Tekbiri" ile yapılması, şehitlerin, milletin mânevi dünyasında özel önemi ve yeri olduğu belirtilmiş.

“Geç de olsa nihayet akıl edebildiler...” demekten kendimizi alamadık. Merasim şekli İslâm cenaze usulüne tam olarak uymasa da kalplere ulvî güç veren tekbirle cenaze kaldırılması sevinilecek bir vak’adır. 

Azıcık da olsa, bizi sevindiren bu vak’adan birkaç yıl önce, şehit cenazelerini Şopen’in cenaze marşıyla kaldıran devlet ve hükümete sitem etmiş, ağır sözler söylemiş ve aşağıdaki yazıyı kaleme almıştık. İkaz için de iki kez yayınlamıştık. Nereden nereye geldiğimizi anlamak için söz konusu yazıyı bir daha arz ediyoruz:

ŞEHİTLERİNİN CENAZESİNDE BANDO ÇALDIRAN DEVLET

Türkiye’de asker, polis ve resmî cenazelerin alafranga cenaze usulleriyle kaldırılması, cenazenin taşınması sırasında Batılı cenaze müziği ile bando çalınması ve Amerikan askerlerinin cenaze törenlerinde yapılan “military taps” adlı müzik eşliğinde “Ti” işaretiyle bir dakikalık saygı duruşu yapılması Kemalist Cumhuriyet’in Batılılaşma projesiyle yürürlüğe girmiş alçakça bir uygulamadır ki Müslüman kimliğimize karşı işlenen ağır cürümlerden biridir bu.

Türkiye Müslüman bir ülkedir. Şehit olan herkesin, yâni Müslümanın cenazesi bando ile değil tekbirle, salavatla kaldırılır. Kâfir usulü cenaze müziğinin çalınması haysiyetsizlik ve necip milletin kimliğini ayaklar altına almak demektir.

Devamı: http://www.habervaktim.com/yazar/81736/sehit-cenazesinde-itrinin-tekbiri.html

Bu haber toplam 787 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim