• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Ahmet Dur: Ayla Filmi Filmden Daha Öte Bir Şey..

Ahmet Dur: Ayla Filmi Filmden Daha Öte Bir Şey..

Küçüklüğümde köyümüzde Şükrü Topal amcaya herkes Koreli derdi. O zamanlar biz onun adını gerçekten Koreli olduğunu zannederdik. Daha sonra anladık ki Şükrü amca bir Kore gazisi olduğu için ona Koreli diyorlarmış.

Rahmetli Kore Gazimiz Şükrü amca sayesinde bizler Koreyi küçük yaşlarda tanımış olduk. Onunda çok etkileyici savaş hikayeleri vardı. Köye çok geç dönmüş. Bu vesile ile köyümüzün gazisi Şükrü Topal amcaya rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Üç gün önce vizyona giren ülkemizin Oscar adayı olan ‘Ayla' filmi, hikayesi ile Kore savaşını ve Türk askerimizin kahramanlığının yanında şefkatini sevgisini de beyaz perdeden yansıtıyor.    

Ayla filmi, 1950'de Kore Savaşı sırasında yetim kalan ve bir orman içinde donmak üzere olan küçük kıza sahip çıkan İskenderunlu Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin öyküsüdür.

 İsmail Hacıoğlu, Murat Yıldırım, Ali Atay ve Çetin Tekindor gibi oyuncuların rol aldığı film aynı zamanda Türkiye'nin Oscar adayıdır.

Ayla filmi, kahramanlık, sevgi, şefkat filminin çok ötesinde Türk milletinin özünü, ruhunu, karakterini anlatan bir filmdir. Çünkü kurgu değil yaşanmış bir hikayedir.

Koreli Kim Eunja'ya ‘Dünyaya bir daha gelsem Türkiye'de doğmak isterdim' dedirten bir hikayeye sahip ‘Ayla' filmi. Mutlaka izleyin. Yaşadığınız yerde sinema yoksa, olan yere gidin izleyin.  

Bir çocuğu sahip çıkmak hem de çok zor koşullarda. Savaşın ortasında. Kız çocuğu sizi baba olarak, sizde onu evladı olarak kabul etmişsiniz.

‘Ayla' sadece bu bağı değil, bir babayla kızının zorunlu ayrılığını da anlatıyor. 

“Geri geleceğim demiştim çok şükür tekrar gördüm”

Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/ayla-filmi-filmden-daha-ote-bir-sey-makale-25547

Bu haber toplam 622 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim