• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Ahmet Dur: “Değerler” ödüllendirildi

Ahmet Dur: “Değerler” ödüllendirildi

Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenlenen 7. Türkiye Değer Ödülleri sahiplerini buldu. Düzenlenen törende 6 öğrenci değer, 10 öğrenci ise eser kategorisinde ödül aldı.

Bu yıl “sabır” temasıyla 7.'si gerçekleştirilen Türkiye Değer Ödülleri töreninde ortaokul seviyesinden 3, lise seviyesinden 3 olmak üzere toplam 6 öğrenci “Değer Ödülü” kategorisinde; 10 öğrenci de “Eser Ödülü” kategorisinde ödüllerini aldılar. Düzenlenen törende ayrıca, değer ödülü almaya hak kazanan öğrencilerin, günlük hayatları içindeki başarı öykülerini onların haberi olmaksızın değerlendirmeye taşıyarak ödül almalarını sağlayan 6 öğretmene de ödül verildi.

Türkiye Değer Ödülleri ile gelecekte ülkemize yön verecek genç öğrencilerde ahlaki değerler açısından farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimlerine destek olmak, kendilerine ve topluma yarar sağlayacak temel değerleri aşılamak hedefler arasında. Ayrıca “Değer Ödülü” kategorisinde ödül kazanan öğrencilerin, yakın çevrelerine ve arkadaşlarına rol model olmalarını sağlayarak, okullarda “değerler” kavramı üzerinden gündem oluşturmak ise bir diğer amaç.

Tüm orta ve lise seviyesinde okulların katılım sağlayabildiği Türkiye Değer Ödülleri, “değer” ve “eser” olarak iki kategoride veriliyor.  Öğrenciler, değer kategorisine doğrudan başvuru yapamıyor. Adaylar, öğretmenler ve okul yönetiminin değerlendirmeleri sonucu belirleniyor. Eser kategorisi ise kendi içinde hikaye, karikatür, resim, kısa film ve şiir olmak üzere 5 dalda değerlendiriliyor.

Türkiye Değer Ödülleri'nin ilki 2011-2012 eğitim öğretim yılında “doğruluk” temasıyla verilmişti. Ödüllerin ikincisi “birlik, beraberlik ve kardeşlik”, üçüncüsü “adalet”, dördüncüsü “yardımseverlik”, beşincisi “sorumluluk” ve altıncısı ise “cesaret” temasıyla sahiplerini bulmuştu.

Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/%C2%A0-degerler-odullendirildi-makale-34302

Bu haber toplam 430 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim