• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Ahmet Dur: Türk Sinemasında Yerel Kodlar

Ahmet Dur: Türk Sinemasında Yerel Kodlar
Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen “Türk Sinemasında Yerel Kodlar” üst başlıklı sempozyumu için 21-24 Eylül tarihleri arasında Malatya'nın misafiri idik.

Malatya sanat ve sanatçı şehridir. Hani bir laf var. “Ben Anadolu'nun bağrından yetiştim” diye. Malatya'nın bağrından yetişen o kadar çok değerli sanatçı var ki say say bitmez. Sinema alanında; Kemal Sunal, Oktay Kaynarca, İlyas Salman, Yasemin Yalçın, Kenan Işık, Ünal Küpeli, Sümer Tilmaç ve Cüneyt Gökçer'i örnek gösterebiliriz. Malatya Film Festivali onun için bu şehre çok yakışıyor.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Festival kendinden fazlasıyla bahsettirecek. Festival'in kadrosu tamamen yenilenmiş durumda. Malatya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Festivalin Koordinatörlüğü'nü Suat Köçer yapıyor. İşi bilen, ehil, liyakatli oldukça titiz çalışan harika bir ekip kurulmuş. Her şey saat gibi işliyor.

Yolculuğun başlamasından günler öncesinden tutun, son dakikaya kadar olan zaman içinde makine gibi işleyen bir profesyonellik hakimdi. Emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyoruz.

Sempozyum Verimli Geçti

Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, 'Festivale Doğru' başlığıyla 'Türk Sinemasında Yerel Kodlar' Sempozyumu sinemacıları bir araya getirdi.

Sinema yazarı Tuba Özden Deniz koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Sempozyumda; 5 oturumda 25 konuşmacı, 100 yılı geride bırakan Türk sinemasının yerel değerleri ve yerliliğe bakışını etraflı biçimde masaya yatırdılar.

Oturum Başkanlıklarını İshak Aslan, Abdulhamit Güler, Hediyetullah Aydeniz, İhsan Kabil ve Faysal Soysal'ın yaptığı oturumlarda; Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, sinema yazarı Barış Saydam, Arş. Gör. Mesut Bostan, sinema yazarı ve 7. Malatya Uluslararası Film Festivali Direktörü Suat Köçer, yönetmen Mesut Uçakan, Hüseyin Etil, yönetmen Nazif Tunç, Öğr. Gör. Dr. Yusuf Ziya Gökçek, yönetmen Derviş Zaim, Öğr. Gör. Meltem İşler Sevindi, Hilal Turan, yönetmen Atalay Taşdiken ve yönetmen Reis Çelik,  Sinema alanında araştırmalar yapan Rıza Oylum, İran Farabi Sinema Kurumu'nun yöneticilerinden Amir Esfandiari, konuşmacı olarak katıldılar.

Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/turk-sinemasinda-yerel-kodlar-makale-24854

Bu haber toplam 585 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim