• İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Ahmet Dur: Üçkardeş Şehir: Elazığ-Şanlıurfa-Kerkük Türkülerde Buluştu

Ahmet Dur: Üçkardeş Şehir: Elazığ-Şanlıurfa-Kerkük Türkülerde Buluştu

Tarihi kader birliği olan Kerkük, Elazığ ve Şanlıurfa'nın kültürü sanatı İstanbul (CRR) Cemal Reşit Rey Konser Salonunda yoğun bir katılımla bir kez daha yaşatıldı.

Elazığ Dernekler Federasyonu, Kerkük Vakfı ve Şanlıurfa Dayanışma Derneği ortaklığıyla hazırlanan “Türkü ve Oyunlarla Üç Kardeş Şehir (Harput/Elazığ - Şanlıurfa - Kerkük)” adlı konserde, İstanbul unutulmaz bir gece yaşadı. Salonda gerçekten muhteşem bir kalabalık vardı. Kültürel ağırlıklı konser programında; her üç şehrin türkü, hoyrat, gazel ve halk oyunlarının bir arada sunulması ile birlik beraberlik konusunda örnek tavır sergiledi.

Elazığ Federasyonu Başkanı Faik İçmeli, Kerkük vakfı Başkanı Erşad Hürmüzlü, ve İstanbul Şanlurfalılar Dernek Başkanı Av. Müslüm Kayacan gecenin anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından muhteşem geceye ses ve saz sanatçıları duyumsuz bir sunum yaptılar.

Elazığ türküleri ile başlayan Kerkük hoyratları ile devam eden ve Şanlı Urfa hoyratları ile halk oyunları ile gösterileri ayakta alkışlandı.Programda, başta halk müziği duayeni Mehmet Özbek olmak üzere, Ahmet Tuzlu, Ahmet Benne, Salih Turhan, Halil Altıngöz, Adile Karatepe, Münevver Özdemir, Zülfü Demirtaş, Bakır Karadağlı, Yalçın Turhan, Osman Avcı sahne aldı. Onur konuğu usta sanatçı Mehmet ÖzbekKerkük türküleriyle izleyicileri mest etti. Konser sanatçılara verilen plaket takdimi ile sona erdi.

Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/uckardes-sehir-elazig-sanliurfa-kerkuk-turkulerde-bulustu-makale-26497

Bu haber toplam 687 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim