• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Ahmet Dur: Üstün bir inanç

Ahmet Dur: Üstün bir inanç
Ömrünün her anını dolu dolu yaşamış biri o. Zor yıllara tanıklık etmiş, üstatlarla birlikte olmuş ve onların övgülerini almış birisi. İlkeli ve prensipli. Gazetecilik yıllarında bakmış karışan, yönlendiren, müdahale eden çok almış ceketini çıkmış.

Boş durur mu dolu insan. Kitaplara ve tiyatroya adamış kendini. Kalem oynatmanın yürek istediği yıllarda yazdığı romanlarla gençliğe umut ve rehber olan bir isim o.  “Yalnız değilsiniz” romanı açılan ilk çığırlardandır. Roman çok geniş kitleler tarafından tutuldu. Mesut Uçakan tarafından filmi de yapıldı. 32 baskı yaptı. Bu bir dönem ve kavga romanıdır

80 yaşında olmasına rağmen hala o sarsılmaz inanç ve azminden zerre eksilmiş değil. Hala onu tiyatro ve kültür salonlarında görebilirsiniz. Kitap fuarlarının en enerjik yazarıdır. Anılarını yazıyor. Yakında çıkacak olan bu güzide kitabı çok seveceksiniz. Dönüp dönüp tekrar okuyacaksınız.

Takım elbisesi, kravatı ve günlük traşı ile örnek bir kişilik. Buram buram nezaket, görgü, kültür- sanat kokuyor. Büyük Doğu kokuyor. Necip Fazıl kokuyor. Tarih kokuyor. Her şey isminde saklı zaten.  Üstün İnanç büyüğümüzden, hocamızdan bahsediyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının bir oyunu için Harbiye de idim. Kuliste sevgili Mehmet Nuri Yardım bey ile birlikte oturuyorlardı. Benim geleceğimi de bildikleri için bana güzel bir sürpriz yaptılar. Üstün Hocam önceden adıma imzalamış olduğu “Bir kimlik lütfen” ve “Ayıp uşakları” isimli Mihrabad Yayınevinden çıkan çok güzel iki kitabını takdim etmişti. O kadar mutlu oldum ki anlatamam. Hiç beklemediğin bir anda adınıza önceden imzalanmış kitaplar hediye alıyorsunuz.

Üstün İnanç gibi yaşı 80 ve üzerinde olan yazar ve şairlerimiz bizler için pırlanta değeri taşımalıdır. Onların dizlerinin dibinde olmamız lazım. Anılarla dolu olan bu değerli insanların anlattıkları ve anlatacakları her kelime bizim için hazinedir. Üstün İnanç hocanın “Zamanın Ruhu” programı takip edilmeli salon ağzına kadar dolmalıdır.

Devamı: http://www.yenisoz.com.tr/ustun-bir-inanc-makale-19851

Bu haber toplam 1095 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim