• İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Ahmet Hamdi Tanpınar'dan yeni ders notları

Ahmet Hamdi Tanpınar'dan yeni ders notları
Bu ay içerisinde Ahmet Hamdi Tanpınar'ın yeni ders notları Dergah Yayınları'ndan basıldı. 1952 tarihli bu notların sahibi Ahmet Miskioğlu. M. Murtaza Özeren yazdı.

Bu ay içerisinde Ahmet Hamdi Tanpınar'ın yeni ders notları "Tanpınar'dan Notlar" başlığıyla Dergah Yayınları'ndan basıldı. Notların sahibi Ahmet Miskioğlu. 1952 yılından kalan bu notların en önemli özelliği Tanpınar tarafından onaylı olması.

Ahmet Miskioğlu 1924 doğumlu yazarlarımızdan. Birkaç çalışmasının yanı sıra yıllardır çıkardığıTürk Dili dergisinin de sahibi. Kendisi İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olmuş. O dönem, bugün bazı üniversitelerde uygulanan bitirme tezleri gibi, son sınıf öğrencileri bir sertifikadan tez yazarmış. Az sayıdaki bu öğrencilere bazı seminer/dersler düzenlenir, o anabilim dallarında bilgi sahibi olmaları sağlanırmış.

Ahmet Miskioğlu da Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Yeni Türk Edebiyatı dersine katılıp o derslerin notlarını tutmuş. Günümüzde, daha önce bunun gibi yayınlanmış birkaç tane ders notu bulunmasına rağmen bu notları özel kılan Tanpınar'dan onaylı olması.

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/?aType=haberYazdir&ArticleID=21541&tip=haber

Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim