• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Ahmet Hikmet Müftüoğlu'nun Dünyasına Buyrunuz

Ahmet Hikmet Müftüoğlu'nun Dünyasına Buyrunuz
Ahmet Hikmet Müftüoğlu’nun Milli Kütüphane’de bir kutunun içinde bulunan şiir, mektup ve günlükleri M. Kayahan Özgül tarafından gün yüzüne çıkarılıp 'Bigâne Durmayın Âşinanıza' adıyla kitaplaştırıldı.

Edebiyat tarihimizde aradan geçen uzun yıllara rağmen ulaşılamayan, tozlu raflar arasında kalmış ya da bir kenarda kendisine ulaşılacak eli bekleyen sayısız nadide eser vardır. Hem yazanın ruh dünyasına girmemize kapı aralayacak hem de devrin olayları hakkında bilgi sahibi olmamıza olanak sağlayacak bu tür eserlerin gün yüzüne çıkarılması, sadece edebiyat dünyası olarak değil tarih açısından da önemli bir yere sahiptir.

Ahmet Hikmet Müftüoğlu, Edebiyat-ı Cedîde’nin hikâyecilerinden. Onun adının duyulmasını sağlayan ise Edebiyat-ı Cedîde’den sonra Milli Edebiyat dönemine dâhil olması ve bu minvalde eserler vermesi. Müftüoğlu’nun hakkında hazırlanmış çok fazla eser yok. Üretken bir yazar, aynı zamanda şair olan Müftüoğlu, önemli görevlerle Avrupa’da bulunmuş olmasından dolayı, seyahatname tarzındaki çalışmalarıyla da yaşadığı dönemin önemli bir tanığıdır.

M. Kayahan Özgül, Ahmet Hikmet Müftüoğlu’na ait içinde yazara ait yazıların, şiirlerin, mektupların, not defterlerinin bulunduğu bir kutuya Milli Kütüphane’de ulaşır ve bu eserler üzerine çalışarak Cümle Yayınları arasında çıkan “Bigâne Durmayın Âşinanıza” adlı kitabı vücuda getirir. Kitabın oluşum aşamasını M. Kayahan Özgül kitabın başında “Bir Kutuyu Açınca” adlı bölümde detaylı olarak anlatıyor.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/25005/ahmet-hikmet-muftuoglunun-dunyasina-buyrunuz

Bu haber toplam 949 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim